• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Lasse Sylvest Mikkelsen

Medie: 22-årig rigmand køber tidligere engelsk storklub

Foto: Getty Images

22-årige Kyril Louis-Dreyfus forventes at indgå en aftale om at overtage den tidligere Premier League-klub Sunderland.

Af Lasse Sylvest Mikkelsen

Hvis man har set Netflix-dokumentaren 'Sunderland till I die', vil man vide, at den nordengelske klub har været gennem en svær periode siden nedrykningen fra Premier League i 2017.

Tre år senere - og efter endnu en nedrykning - befinder de sig nu i den tredjebedste engelske række langt fra fordoms stolthed og styrke.

Nu har Sunderlands nuværende ejer, Stewart Donald, accepteret et bud på klubben fra et konsortium ledet af en af klubbens nuværende aktionær Juan Sartori og 22-årige Kyril Louis-Dreyfus, der er søn af den tidligere Marseille-ejer Robert. Det skriver The Guardian.

Læs også:Dagens Double: Fest i Fleetwood

Donald har aktivt forsøgt at sælge Sunderland siden starten af året, og for et par uger siden kom det frem, at forhandlinger med en anonym køber var fremskrædne. Ifølge det britiske medie The Guardian er der tale om den uruguayanske forretningsmand Juan Sartori, som allerede ejer 20 procent af klubben, der er hovedmanden bag overtagelsen.

Ifølge The Guardian så har måneders forhandlinger ført til, at konsortiet afgav et bud for et par uger siden, som den nuværende ejer altså har accepteret. Kilder tæt på forhandlingerne fortæller til mediet, at en handel er nært forestående.

Sunderland har endnu ikke kommenteret den mulige overtagelse, men klubben aflyste et møde med en række supportere i torsdagen på grund af netop 'samtalelser om en overtagelse'.

Læs også:Dansk rigmand, rockstjerne og Charlton-ejer: Nemt at drive en fodboldklub

Det forventes, at Stewart Donald, der ledte an i et andet konsorties overtagelse af klubben fra den tidligere amerikanske ejer Ellis Short i april 2018, vil beholde omkring 15 procent af sin andel af klubben, ligesom den tidligere direktør i klubben Charlie Methven vil beholde sine 5 procent.

Kyril Louis-Dreyfus forventes at købe 60 procent af aktierne i Sunderland og dermed blive den nye majoritetsejer af klubben.

Sammen med sin tvillingebror, Maurice, er Louis-Dreyfus en af tre arvinger til sin far formue, efter Roberts død i 2009. Det anslåes, at formuen har en værdig i omegnen af 2 milliarder pund (16,6 milliarder danske kroner), der indtil videre styres af deres mor, Margarita. Hun er i øvrigt aktionær i Marseille.

Sunderland indtager en sjetteplads i League One efter 10 kampe.

Læs også:Gareth Bale kom ind fra bænken og sikrede Tottenham sejren

Læs også:Erfaren brite bliver ny træner for Mike Jensen og APOEL

Læs også:Avis: Amerikanere købte SønderjyskE for 40 millioner

-----
Se alt det bedste fodbold fra de største ligaer med YouTV - Intro-tilbud

Superliga

Mere Superliga

Fokus