• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Møde fredag: Nu skal Jesper Møller forklare sig

Foto: Getty Images

Jesper Møller er indkaldt til bestyrelsesmøde fredag for at forklare sig.

Af Troels Bager Thøgersen & Victor Risager

Jesper Møller har været i vælten på det seneste. DBU-formanden har nemlig været tavs om, hvorvidt han stemte ja eller nej til UEFA’s eksekutivkomites beslutning om at lade det russiske U17-landshold deltage i UEFA-turneringer fremover.

Nu skal Jesper Møller dog forklare sig, og det skal han over for DBU’s bestyrelse ved et ordinært bestyrelsesmøde fredag, hvor netop afstemningen er på dagsordenen. 

Det var Ekstra Bladet først til at skrive, og det stemmer overens med Tipsbladets oplysninger.

I løbet af ugen har Jesper Møller ikke stillet op til interviews og er blandt andet blevet opfordret af kulturminister Jakob Engel-Schmidt til at fortælle, hvad han har stemt, mens Stanis Elsborg fra Play The Game har kritiseret tavsheden.

Møller udtalte sig dog kort via DBU’s hjemmeside tirsdag. Her løftede han ikke sløret for, hvad han stemte, men han sagde blandt andet:

- Som meldt ud i sidste uge er DBU’s holdning den samme som hidtil: Vi støtter skærpede sanktioner mod Rusland i alle sportslige sammenhænge, fordi Rusland bryder internationale regler og lovgivning. Derfor skal vi til gengæld overholde FN’s konventioner, herunder om børn. Det er hensynet til børn sat overfor ønsket om sanktioner mod Rusland og dermed en både svær og kompliceret sag.

Hele forløbet har gjort Jesper Møller uegnet som DBU-formand, mener Tipsbladets chefredaktør, Allan Olsen, der i en leder opfordrer nordjyden til at gå af. Læs den leder LIGE HER