• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Troels Bager Thøgersen

Presset: Minister vil have DBU-boss ud af busken

Foto: Getty Images

Kulturministeren vil have DBU-formand Jesper Møller på banen til at fortælle, om han stemte for at lukke Ruslands U/17-landshold ind i UEFA-turneringer igen.

Af Troels Bager Thøgersen

Har DBU's formand Jesper Møller stemt for at lukke Ruslands U/17-landshold ind i UEFA-turneringer igen?

Det spørgsmål har rumsteret, siden et flertal i UEFA's øverste råd eksekutivkomitéen for en uge siden vedtog, at russerne skal have lov til at sende landsholdene for spillere under 18 år i aktion igen i UEFA-turneringer.

Det har ikke været muligt at få et svar fra DBU, hvor kommunikationschef Jakob Høyer har henholdt sig til, at der tavshedspligt omkring afstemninger i UEFA.

Men der er stigende pres på at få et svar, og kulturminister Jakob Engel-Schmidt ønsker, at DBU-formanden melder klart ud om sin stemme.

- Jeg antager, at Jesper Møller har stemt i overensstemmelse med den danske regering, men i stedet for at spørge mig, hvad Jesper har stemt, synes jeg, du skal ringe til Jesper, for det kan jeg i sagens natur ikke sige, siger Jakob Engel-Schmidt i et interview med Ekstra Bladet, hvor kulturministeren svarer bekræftende på, at DBU-formanden bør fortælle offentligt, hvad han har stemt.

- Jo, det synes jeg, men det er op til Jesper Møller.

Interviewet hos Ekstra Bladet kan ses her

Tidligere i dag har en ekspert i sportspolitik også opfordret til, at DBU og Jesper Møller melder klart ud i spørgsmålet om stemmen for eller imod at lukke russiske U/17-landshold ind.

Læs den artikel her.