• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Morten Jørgensen

Næstved sendte AGF ud af pokalturneringen

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

1/8-finalerne i DBU Pokalen blev endestationen for AGF, som tabte på udebane mod Næstved.

Af Morten Jørgensen

Pokalkampe er ofte lig med overraskelser, og sådan en jagtede Næstved mod AGF.

Det var Superliga-mandskabet, som kom bedst fra start i opgøret. Efter syv minutter trak Magnus Kaastrup mod baglinjen, og den unge AGF-spiller sendte bolden ind foran mål, hvor Ryan Mmaee dukkede op ved første stolpe og sparkede bolden i netmaskerne.

Næstved svarede dog hurtigt tilbage, og blot fire minutter senere kunne Søren Jensen heade et frispark ind bag Oscar Whalley, som ikke kunne nå ud til det velplacerede hovedstød.

I den resterende del af første halvleg bed Næstved godt fra sig, og AGF kunne ikke formå at lægge det pres på 1. divisionsklubben, som David Nielsen formentlig havde regnet med.

Efter pausen fortsatte Næstved med at vise tænder, og 55 minutter inde i kampen fik Christoffer Boateng sparket bolden ind til 2-1, og ikke længe efter fik hjemmeholdet en gylden mulighed for at øge føringen. Fra straffesparkspletten var en velspillende Tobias Christensen dog ikke i stand til at passere Oscar Whalley, som reddede skuddet helt ude ved den ene stolpe.

Langsomt som kampen nærmede sig sin slutning, overtog AGF kontrollen over opgøret, og Superliga-mandskabet spillede sig frem til et par gode chancer, men Næstved fik klaret frisag.

Dermed leverede Næstved en gedigen pokaloverraskelse, og nu er 1. divisionsklubben klar til kvartfinalen, mens AGF kan fokusere udelukkende på Superligaen. 

Superliga

Mere Superliga

Fokus