• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Ole Hoffskov

Officielt: Grundspillet fastfryses - 2. division afgøres i seks slutspilsrunder

Foto: Jan Christensen/Getty Images

En endelig plan for afviklingen af 2. division er på plads. Danmarks tredjebedste række skal afgøres over få uger med et slutspil.

Af Ole Hoffskov

2. division skal afgøres på meget få uger med et slutspil. Det oplyser Divisionsforeningen i en pressemeddelelse.

I første omgang var der lagt op til at spille helt frem til 26. juli, men det modsatte flere klubber sig, da det ville ramle sammen med spillernes ferier og dermed skabe en mulig konkurrenceforvridning.

Derfor er en helt ny plan blevet vedtaget.

Læs også:Afsløring: Her er prisen på coronatests i dansk fodbold

2. division starter op igen senest den 17. juni og vil være afsluttet få uger senere den 5. juli. Den nuværende stilling i grundspillet fastfryses, og det hele skal afgøres i seks slutspilsrunder.

I op- og nedrykningsspillene skal klubberne møde holdene fra den modsatte gruppe, så der opstår en blanding af øst og vest. Holdene møder hinanden en enkelt gang, og alle klubber spiller tre kampe på hjemme- og udebane. Holdene tager pointene med fra det fastfrosne grundspil, og til sidst finder man én oprykker og fem nedrykkere.

- Vi ønsker ikke at lukke en turnering ned med det ene argument, at der ikke kan sikres 100% fairness hele vejen rundt. Det kan vi ikke, når vi er ramt af force majeure, og vi har fået et mandat til at finde en løsning, der bedst muligt sikrer, at turneringen afsluttes med flere kampe. Meget tyder på, at 2. Division kan genstarte under genåbningsfase 3 (senest fra 8. juni), herunder med støtte fra vores sundhedsprotokoller og under forudsætning af, at vi fortsat følger myndighedernes anvisninger.

Læs også:Næste sæson: På disse datoer starter Superligaen og Champions League

- I det perspektiv ser vi det som vores fornemste opgave, at klubber og spillere igen får mulighed for at spille turneringsfodbold. Med 30 dage til den første kamp vurderer vi, at det er praktisk muligt for alle, siger Claus Thomsen, der er direktør i Divisionsforeningen.

Hvis 2. division mod forventning ikke bliver en del af fase 3 af genåbningen, slutter sæsonen uden yderligere kampe.

Divisionsforeningen oplyser, at administrationen ikke har mandat til at suspendere nedrykning eller vedtage en løsning, der medfører, at der vil være et andet antal hold i 2. Division næste sæson end de 24, der følger af turneringspropositionerne. Det vil i givet fald kræve mindst 75% tilslutning fra klubberne, og herefter vil Divisionsforeningens bestyrelse skulle behandle et forslag, som også DBU ville skulle godkende.

Læs også:Afsløring: Vil genstarte 2. division med amputeret kampprogram

Læs også:Klubber uenige over plan for genstart: Det er rimelig fucked up, det der

Læs også:Endnu en klub er utilfreds: En reel udvanding af 2. division