AaB skal på en nær umulig opgave i aften, når der spilles returopgør i UEFA Cup'ens 1/8-delsfinaler.

Af Morten Top

Status:
AaB virker en smule metaltrætte. Efter en lang, god periode er nordjyderne begyndt at smide dumme point væk. 1-1 mod FC Nordsjælland og senest 1-1 i Haderslev - kun afbrudt af et 2-0-nederlag ude til Manchester City. Nu kommer englænderne så på besøg i Aalborg til returopgøret, og det ser mere end svært ud for AaB. Spørgsmålet er, om ikke det egentlig ville være bedst for AaB at ryge ud af UEFA Cup'en, så man kan fokusere lidt mere på SAS Ligaen. Allerede på søndag står den jo på kamp mod FC Midtjylland i et direkte opgør om fjerdepladsen i ligaen.

Manchester City viser sig stadig ekstremt ustabile i Premier League, hvor et nederlag til Fulham blev fulgt op af en flot sejr og Aston Villa - og derefter en nederlag til Chelsea. Det ser dog ud til, at City har godt fat i AaB, og returopgøret burde være en formalitet på deres vej til europæisk succes.

Nøglespiller:

Aftenens kamp står og falder med, om Manchester City får sit udebanemål. Sker det, er det endegyldigt slut for AaB. Derfor kan Robinho meget vel blive en afgørende faktor. På trods af den kritik brasilianeren har fået på det seneste, er der ingen tvivl om, at han er en fantastisk spiller, der egenhændigt kan afgøre en kamp. Lad os håbe for AaB, at han ikke gør det i aften.

X-faktor:

AaB har haft en harmonisk og bred trup hele sæsonen, men med skader til både Jeppe Curth og Kjetil Wæhler samt karantæne til Thomas Enevoldsen, kan det få afgørende betydning, at der kommer for mange unge eller uprøvede spillere på banen.

Dom:

AaB har ikke mere krudt i europakanonen. Manchester City gør arbejdet færdigt og vinder 1-0.

Tipsbladets bud på startopstillinger:
AaB (4-1-4-1): Zaza - Bøgelund, Beauchamp, Nielsen, Jakobsen - Augustinussen - Caca, Risgård, Johansson, Due - Shelton.
Skader: Steve Olfers, Jeppe Curth og Kjetil Wæhler.
Karantæne: Thomas Enevoldsen.

Manchester City (4-4-2): Given - Richards, Dunne, Onuoha, Bridge - Wright-Phillips, Ireland, Kompany, Zabaleta - Caicedo, Robinho.
Skader: Craig Bellamy, Nigel de Jong, Daniel Sturridge, Dietmar Hamann, Benjani, Martin Petrov, Michael Johnson.
Karantæne: Ingen.