• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle clbold.dk

P. Schmeichel om UEFA: Jeg ved, det ikke er sandt

Foto: Getty Images

Peter Schmeichel forholder sig meget kritisk til, at de danske landsholdsspillere kun blev præsenteret for to valgmuligheder efter Christian Eriksens kollaps mod Finland. Ifølge landsholdslegenden havde spillerne reelt ikke noget valg, i forhold til at få spillet kampen færdig.

Af clbold.dk

I kølvandet på lørdagens EM-kamp mellem Danmark og Finland har det været debatteret, hvorvidt det var den rette beslutning at genoptage kampen efter Christian Eriksens hjertestop. 

Danmark fik valget mellem at færdiggøre kampen enten lørdag aften eller søndag klokken 12. Mandag lød det fra Kasper Schmeichel, at UEFA satte spillerne i en position, der ikke var fair. Og også landsholdskeeperens far, Peter Schmeichel, har nu forholdt sig kritisk til UEFA.

I et interview i tv-programmet Good Morning Britain har Peter Schmeichel således udtalt, at de danske spillere blev truet med et skrivebordsnederlag på 3-0, hvis de ikke accepterede en af de to muligheder, de var blevet præsenteret for. 

- Jeg så faktisk et officielt citat fra UEFA i går, hvor de sagde, at de fulgte spillernes ønske. At spillerne insisterede på at spille. Jeg ved, at det ikke er sandt, lyder det således fra Peter Schmeichel i interviewet.

- Eller, det handler om, hvordan du ser sandheden. De var efterladt med tre valgmuligheder. Den ene var at spille med det samme og få de sidste 50 minutter spillet. Den anden var at komme tilbage i går klokken 12 og spille de sidste 50 minutter. Og den tredje valgmulighed var at blive taberdømt og tabe 3-0.

- Så prøv selv at tænke over det. Var det spillernes ønske at spille? Havde de egentligt noget som helst valg? Det mener jeg ikke, at de havde. Som man kunne høre på gårsdagens pressemøde, så fortrød træneren (Kasper Hjulmand, red.) seriøst, at han sendte spillerne tilbage på banen. 

Efter lørdagens dramatiske udvikling har Tipsbladets chefredaktør, Troels Bager Thøgersen, også kritiseret det faktum, at spillerne overhovedet blev bedt om at tage stilling til, hvorvidt de kunne spillere videre. Læs Troels Bager Thøgersens blog her

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020