2017-10-12 13:33
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Straffesparkskonkurrencen mellem Hellerup IK og Silkeborg IF onsdag aften forløb ikke efter reglerne. HIK overvejer nu, om klubben skal tage sagen op.

Silkeborg IF udlignede sent til 3-3 i gårsdagens kamp mod Hellerup IK i DBU Pokalen, og først efter forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence kunne Superliga-holdet besejre værterne fra 2. division. Den straffesparkskonkurrence forløb dog ikke efter reglerne.

FIFA har, blandt andet under sommerens Confederations Cup, testet et nyt format, hvor holdene ikke skiftes til at sparke ét spark ad gangen, men som følger: A B B A A B B A A. Og så videre.

Det format sparkede HIK og SIF også efter onsdag aften, men det står ganske klart i DBU Pokalens regelsæt, at "Straffesparkene udføres skiftevis af en spiller fra hvert hold." Den fejl er Divisionsforeningen, som driver DBU Pokalen, opmærksom på.

- Fejlen ligger hos dommeren, og det har han (Peter Munck Larsen, red.) også rapporteret til os efterfølgende. Vi har indberettet fejlen til parterne, siger Peter Ebbesen, der er turneringschef, til TV3 Sport.

Per Frimann, der er talentchef i HIK og ansat som ekspertkommentator på TV3 Sport, slår fast, at klubben nu overvejer, om den skal gøre noget ved miseren. Han henviser til et eksempel i Holland, hvor straffesparkskonkurrencen mellem Hoek og Lisse blev sparket om tre uger efter en tilsvarende dommerfejl.

SENESTE NYT...
OP | NED