• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Kenneth Jensen

Røven af 4. div.: EfB-søsterklub rykker ned igen

Foto: Getty Images

For seks år siden var franske AS Nancy i Ligue 1 i Frankrig. Nu er Esbjergs søsterklub rykket ned i den fjerdebedste franske række.

Af Kenneth Jensen

Det går op og ned i showbiz, men når man er ejet af Chien Lee og Pacific Media Group (PGM) går det desværre mest ned.

Det kan danske Esbjerg fB skrive under på. Klubben kæmper lige nu for at komme fra 2. division og tilbage i 1. division efter at være rykket ud af 1. division for et år siden, og det er ikke den eneste klub ejet af PMG, der har store problemer.

Hold tungen lige i munden:

I England kæmper Barnsley også for at komme tilbage i den næstbedste række efter at være rykket ud for et år siden - klubben spiller oprykningsfinale mandag - Oostende fra Belgien er netop rykket ud af den bedste række, Kaiserslautern ligger i 2. Bundesliga, FC Thun er i den næstbedste schweiziske række, Tycho i den næstbedste polske række og Den Bosch endte næstsidst i den næstbedste hollandske række.

Og så er der AS Nancy. Her står det endnu værre til.

Efter Chien Lee købte klubben i 2020, rykkede den i sommeren 2022 ned i den tredjebedste række. Og i stedet for at kæmpe med om oprykning til den næstbedste række i denne sæson, er AS Nancy rykket ned igen.

Fredag aften spillede klubben 3-3 mod Bourg-en-Bresse, og da de andre resultater ikke flaskede sig, rykker AS Nancy nu ud af den tredjebedste række.

En trist skæbne for en klub, der var på øverste hylde i Frankrig for seks år siden, og som de seneste mange år har været i den bedste eller den næstbedste række i Frankrig.

Nu er der pludseligt lang vej tilbage til toppen af fransk fodbold.

Lidt bedre kan det se ud for Esbjerg fB. Traditionsklubben ligger i toppen af 2. division, men det er tæt inden de sidste runder i 2. division. Fire hold kæmper om to oprykningspladser.

EfB møder i dag AB på udebane.