• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Oliver Okstrøm

Ronaldo vinder Ballon d'Or 2017

Ronaldo vinder Ballon d'Or 2017
Foto: Getty Images

Cristiano Ronaldo tog torsdag aften prisen som årets spiller, da han modtog Ballon d'Or i til det store gallashow i Paris i Eiffeltårnet.

Af Oliver Okstrøm

Real Madrids Cristiano Ronaldo blev torsdag aften hyldet for sit 2017 til årets Ballon d'Or-uddeling, da han snuppede prisen foran den evige rival fra Barcelona, Lionel Messi. Det kommer samtidig efter en forårssæsonen, hvor han både vandt Champions League og den spanske liga.

Det er endvidere andet år i træk, at den portugisiske stjerneangriber vinder prisen som den bedste spiller i verden. Sammenlagt er det tilmed hans femte Ballon d'Or-trofæ i karrieren, som også er det samme, som Messi har vundet. Dermed er der udlignet

I efteråret har Ronaldo ikke haft så meget medvind i den hjemlige liga, men i Champions League har han gang på gang vist sin store klasse, og onsdag aften slog han endnu en rekord, da han scorede i kampen mod Dortmund. Det betød nemlig, at han har scoret i alle seks gruppekampe - og det har ingen andre gjort før ham.

På vegne af Danmark er det Tipsbladets chefredaktør, Troels Bager Thøgersen, der stemmer, og han havde ikke Cristiano Ronaldo øverst på sin stemmeseddel, men derimod Lionel Messi, og du kan læse mere om hans valg her.

Ballon d'Or er blevet uddelt siden 1956, hvor det franske fodboldmagasin France Football stiftede kåringen. Dengang gik prisen til Europa bedste fodboldspillere, men siden er det blevet en pris for hele verden. Siden 2009 har FIFA været med til at uddele prisen, så den nu går under det officielle navn FIFA Ballon d'Or, men nu er det igen kun France Football, der står for kåringen.

Udover Ronaldo og Messi, så var PSG's Neymar også i slutfeltet om prisen, men den endte altså med at gå til Ronaldo i 2017, som tilmed fik den overrakt af sin brasilianske navnebror, som selv vandt den to gange i sin karriere.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.

Superliga

Mere Superliga

Fokus