• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Kenneth Jensen

Ballon d'Or: Sådan stemte Tipsbladet

Ballon d'Or: Sådan stemte Tipsbladet
Foto: Getty Images

Ballon d'Or - prisen som verdens bedste fodboldspiller - er netop blevet uddelt, og her kan du se, hvordan Tipsbladets chefredaktør har stemt, og så forklarer Troels Bager Thøgersen sine stemmer.

Af Kenneth Jensen

Verdens mest prestigefyldte individuelle pris i fodbold er netop blevet uddelt, og igen i år gik prisen til Real Madrid-stjernen Cristiano Ronaldo, der dermed vandt sin femte Ballon d'Or.

På vegne af Danmark er det Tipsbladets chefredaktør, Troels Bager Thøgersen, der stemmer, og han havde ikke Cristiano Ronaldo øverst på sin stemmeseddel, men derimod Lionel Messi.

Hvor det tidligere var både journalister, landsholdsanfører og landstrænere, der stemte til prisen, har FIFA valgt at løsrive sig fra den prestigefyldte Ballon d'Or-uddeling for i stedet at uddele "The Best"-prisen, og med sig har FIFA taget sig kaptajner og trænere. Det gør nu ikke nødvendigvis så meget, for som man tidligere har set stemmer flere med hjertet end med hjernen.

Dermed er det journaliststemmer fra omkring 174 lande, der afgør Ballon d'Or.

I Danmark har Tipsbladets chefredaktør brugt hjernen - det mener han i hvert fald selv - og Troels Bager Thøgersen forklarer herunder, hvorfor han i år har Lionel Messi øverst på sin liste, og hvorfor han har leveret en top fem, der ser således ud:

1. Lionel Messi, FC Barcelona og Argentina (6 point)
2. Cristiano Ronaldo, Real Madrid og Portugal (4 point)
3. N'Golo Kante, Chelsea og Frankrig (3 point)
4. Kevin De Bruyne, Manchester City og Belgien (2 point)
5. David De Gea, Manchester United og Spanien (1 point)

- Ligesom i de 10 seneste år hænger Lionel Messi og Cristiano Ronaldos år uløseligt sammen i årets kåring, fordi de to igen i år har været de bedste fodboldspillere i verden, siger Troels Bager Thøgersen til tipsbladet.dk og forklarer sit valg af stemmer:

- Jeg valgte Lionel Messi i stedet for Cristiano Ronaldo, selv om det igen i år var portugiseren, der vandt de store titler med Real Madrid, mens Lionel Messi kun har har løftet Copa Del Rey.

- Ballon d'Or handler om spillerens individuelle niveau og de præstationer og titler, han har leveret. Lionel Messi har for mig at se spillet nogle af sine bedste 12 måneder i karrieren siden november sidste år. FC Barcelona havde et dårligt år med store problemer på midtbanen men også oppe foran. Luis Suárez har været ved siden af sig selv, og ud over den fænomenale kamp mod Paris Saint-Germain i foråret var ikke så god, som han var i tidligere sæsoner i FC Barcelona.

- På et hold, der indtil sommeren ikke præsterede, og på et argentinsk landshold, der var i fare for at misse VM i Rusland, har Lionel Messi været enestående. Han har taget endnu mere initiativ end tidligere, sat spillet op og vundet kampene igen og igen for FC Barcelona. For mig har Lionel Messis sportslige præstation været langt foran alle andres i perioden siden november 2016, og det var nok til, at han var min etter foran Cristiano Ronaldo.

- Sidste år havde jeg Cristiano Ronaldo snævert foran Lionel Messi på grund af Ronaldos flotte spil, Champions League-titlen og Portugals højst overraskende EM-triumf. Spillemæssigt havde jeg også Messi foran Ronaldo sidste år, men der trumfede portugiserens titler det hele. Selvom Cristiano Ronaldo var enestående i forårets Champions League-kampe og bør være et sportsligt forbillede for at have genopfundet sig selv som centerforward i så sent i karrieren, er han sportsligt faldet en smule i niveau. At vinde La Liga og Champions League i samme sæson er flot, men for mig var det ikke nok til at opveje Messis højere sportslige niveau.

Det er altså forklaringen på, at Troels Bager Thøgersen har stemt Lionel Messi ind foran vinderen, Christiano Ronaldo. N'Golo Kante, Kevin De Bruyne og David De Gea runder som sagt Troels Bager Thøgersens fem af. 

- N'Golo Kanté spillede sin rolle på Chelseas centrale midtbane til topkarakter. Han ryddede op, ødelagde modstanderens angreb og satte Chelseas spil i gang. Sammen med Chelseas skifte til et tremandsforsvaret i efteråret 2016 var Kanté for mig forklaringen på, at Chelsea kunne gå fra at være uden for Europa i forrige sæson til at blive engelsk mester. Chelseas dårligste måned i perioden? Da N'Golo Kanté var skadet.

- Der var flere andre offensive midtbanespillere, der var relativt tæt på Kevin De Bruynes niveau, men jeg synes alligevel, hans blik for spillet og evne til at lave assists skiller ham ud fra de andre i en tid, hvor der ikke er megen tid og plads på belgierens del af banen. Han skal vinde flere titler for at nå endnu højere op, men det er der så sandelig også mulighed for med Manchester City.

- David De Gea er teknisk og taktisk en fremragende målmand, der var stærkt medvirkende til Manchester Uniteds Europa League-sejr og klubbens defensive fremgang i tiden under José Mourinho. For mig er han en af de fodboldspillere i verden, der leverede på tårnhøjt niveau i længst tid i de 12 måneder. Jeg er stensikker på, Gianluigi Buffon er den keeper, der har fået flest stemmer, fordi historien om hans vej til Champions League-finalen var så god. For mig er De Gea bare bedre i perioden og vandt i øvrigt også en større titel, som jeg synes at Manchester Uniteds Europa League-titel var foran endnu et Juventus-mesterskab.

I 2016 vandt Cristiano Ronaldo Ballon d'Or, mens Lionel Messi vandt i 2015, Ronaldo i 2013 og 2014 og med Messi som vinder i 2009, 2010, 2011 og 2012. Ronaldo vandt i 2008, og sidst en vinder af prisen ikke hed Messi eller Ronaldo var i 2007, hvor brasilianske Kaka vandt.

Hvis du gerne vil give din mening til kende over for Troels Bager Thøgersens i forhold til hans stemmer til Ballon d'Or, kan du finde ham på Twitter, hvor hans handle er @TroelsBagerT.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.

Superliga

Mere Superliga

Fokus