• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Jacob Quvang & Kenneth Jensen

Så sin træner i øjnene: Hold kæft Brøndby er gode!

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Der er pokalbrag, når HIK og Brøndby IF mødes i pokalturneringens tredje runde. Og førstnævnte glæder sig til mødet med Superliga-holdet.

Af Jacob Quvang & Kenneth Jensen

I pokalfodbold kan alt ske.

Det lyder måske lidt som en floskel, der altid kan fyres af, men Brøndby IF kan sætte to tykke streger under udtrykket. Sidste sæson var man på den forkerte side af en af de store pokaloverraskelser, da Aarhus Fremad slog BIF med 4-0.

Og hvis det står til Per Frimann, der er ekspert på Viaplay, må en lignende overraskelse godt ske igen, når Brøndby IF spiller pokalkamp onsdag klokken 18.00. Her er modstanderen Hellerup IK - klubben hvor Per Frimann er sportschef.

Per Frimann og HIK, der til dagligt spiller i 2. division, ved godt, at det bliver en utrolig svær kamp. Og kampen er heller ikke blevet mindre svær af, at man må spille den på Brøndbys hjemmebane.

- Vi glæder os helt vildt. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi havde håbet på at trække et stort hold. Men vi havde også håbet på, at vi kunne afvikle den på stadion, men det er så ikke muligt, fordi vores gamle tribune er lidt skrøbelig nogle steder. Så har vi flyttet kampen ud til Brøndby, og det gør jo ikke oplevelsen mindre, men vi havde gerne spillet på hjemmebane, siger Per Frimann til Tipsbladet og forklarer om flytningen:

- Det er den gamle Arne Jacobsen-tribune, som står lidt usikkert. Der har været noget med taget, som gør, at  fundamentet ved selve soklen er blevet dårligt - der hvor søjlerne er sat ned - og af sikkerhedsmæssige årsager siger man, at vi ikke kan bruge tribunen. Men der kunne vi have 500-600 tilskuere stående, og det ville gøre det nemmere at tage imod Brøndby, hvis vi havde den tribune. Den er blevet lukket, og så havde vi meget mindre plads. Man kan ikke stille en ekstra tribune op, og så måtte vi kigge på, om vi kan spille den et andet sted.

HIK scorer også en pæn sum penge for at afgive hjemmebanen og spille opgøret på Brøndby Stadion. Hvor meget vil Per Frimann dog ikke ud med.

"Brøndby er gode"
HIK går ind til opgøret mod Brøndby på en 11. plads i 2. division - man scorer mange mål, men lukker også ind. Kun Brabrand er dårligere. Brøndby IF ligger nummer fire i Superligaen, så der er ikke nogen tvivl om, at HIK går ind som en stor, stor underdog.

Men David slog Goliath, Danmark blev Europamester i 1992, og Herfølge har engang vundet Superligaen. Så det kan jo godt lade sig gøre, hvis alt flasker sig. Også selv om Per Frimann mener, at BIF er gode, og at han har stor respekt for holdet.

- Jeg var i studiet op til derby, og i pausen mødte jeg vores træner, som var ude at se kampen. Der kiggede vi lige hinanden i øjnene og sagde: ”Hold kæft, de er gode, Brøndby! Det bliver sjovt det her”. Nu spillede Brøndby også en fantastisk første halvleg i søndags, siger Per Frimann, der dog ikke har haft behov for at give alverdens tips til HIK-træner Daniel Simacon:

- Han ser ret godt selv.

Når Per Frimann denne gang gæster Brøndby Stadion, er det ikke som ekspert, men altså som sportschef med fokus på at pleje partnere og sponsorer. Og det er også en opgave, han glæder sig til.

- Brøndby er en stor opgave lige meget hvad. Jeg synes altid, det er spændende at kommentere de kampe, og jeg vil ikke sige, det er underligt, men det er anderledes. Nu skal jeg koncentrere mig om, at vi har gæster i Michael Laudrup-loungen, og de skal også have det godt. Det er jeg ikke vant til at skulle tænke på, når jeg er ude at kommentere på Brøndby Stadion. Så det er meget sjovt – det er en lille sidegevinst, at vi har partnere og sponsorer med, siger Per Frimann.

Og hvordan ender det så med at gå? Per Frimanns mandskab vil give alt for at vinde.

- Vi kommer for at overraske, ikke. Sådan er det altid i fodbold, siger han.

Der er kampstart klokken 18.00 på Brøndby Stadion, hvor HIK altså teknisk set er hjemmehold.