• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Pelle Kirchner

Schmeichel kunne have været led i byttehandel

Foto: Getty Images

Maxime Dupé kunne have erstattet Kasper Schmeichel. Nu er han i skyggen af ham.

Af Pelle Kirchner

Da Brian Riemer og Jesper Fredberg hentede Maxime Dupé til Anderlecht i sommerens transfervindue, var det med tanke på, at han skulle være førstemålmand.

Det ændrede sig dog markant, da muligheden for at hente danske Kasper Schmeichel opstod. I løbet af kort tid blev der vendt op og ned på målmandssituationen i Anderlecht, og nu må Dupé tage til takke med at være reserve for danskeren. 

Det kunne dog have set meget anderledes ud for de to målmænd, der nær havde byttet klubber. Det fortæller tidligere målmandstræner i Anderlecht Frank Boeckx i en podcast fra Het Laatste Nieuws. 

- Jeg kan fortælle, at der var tale om en handel, der ville have sendt Maxime Dupé til OGC Nice for at erstatte Schmeichel, men Anderlecht nægtede det. 

Den belgiske klub havde nemlig brug for Dupé på trods af hans klare rolle som reserve. Men det var ikke til kamp, at de havde brug for ham. 

- I sidste ende viste Schmeichel sig at være en mulighed. Ikke kun fordi det var billigt, men også fordi tredjemålmanden var skadet, og der derfor var for få målmænd til træning. 

Kasper Schmeichel har været foretrukket fremfor netop Maxime Dupé i de seneste to kampe, og alt tyder da også på, at det bliver tendensen fremover, hvorfor den franske reserve nok skal se sig om efter en ny arbejdsgiver igen allerede til januar.