Video : Tipsbladet
Generelle

Schöne blev vraget: Den kedeligste del af jobbet

Lasse Schöne havde en gylden mulighed for at starte inde i semifinalen i KNVB Pokalen, men måtte til stor skuffelse se sig vraget.

Det lå i kortene, at Lasse Schöne ville starte inde for NEC Nijmegen i tirsdagens semifinale af KNVB Pokalen mod SC Cambuur.

Midtbaneprofil Dirk Proper var blevet skadet, og det efterlod en gylden chance til danskeren, der dog alligevel blev vraget til fordel for den kun 20-årige Kodai Sano. 

Ifølge cheftræner Rogier Meijer var det da heller ikke nogen nem besked at skulle overbringe til danskeren.

- Han blev skuffet. Jeg kan ikke lide det, hvis jeg skal være ærlig. Det er den kedeligste del af jobbet, for selvfølgelig vil han rigtig gerne spille. Jeg ved også, hvad han betyder for denne klub, fortalte Meijer til ESPN Holland umiddelbart inden kampen. 

Nijmegen vandt opgøret med 2-1 efter forlænget spilletid og kvalificerede sig derfor til pokalfinalen, hvor enten Feyenoord eller Groningen venter. Lasse Schöne blev skiftet ind i starten af den forlængede spilletid.

Rogier Meijer kan dog ikke klandres for fravalget af danskeren, da Kodai Sano blev kampens spiller og matchvinder med sit mål til 2-1 i det 99. minut af den forlængede spilletid. 

Lasse Schöne er da også efterhånden blevet 37 år, og danskeren kontrakt med Nijmegen udløber til sommer. Den aldrende midtbanespiller står noteret for hele 212 kampe for den hollandske klub med 36 mål til følge. 

Finalen i KNVB Pokalen spilles den 21.april, og her skal det altså blive spændende, om Lasse Schöne får lov at løfte sit måske sidste trofæ i karrieren for NEC Nijmegen.