Video : Tipsbladet
Generelle

Skidt for Danmark - afgørende plads i fare

Flere lande rykkede torsdag aften tættere på Danmark på UEFA's koefficientliste.

Der var godt nok ikke et dansk hold i aktion i hverken Europa League eller Conference League torsdag aften, men alligevel var det en skidt aften for dansk fodbold.

I hvert fald når man kigger på UEFA’s koefficientliste.

På koefficientlisten rykkede både Norge, Israel og Grækenland tættere på med torsdagens resultater, i og med at Molde og Olympiakos vandt sine kampe, mens Maccabi Haifa spillede uafgjort og gik videre mod Gent i Conference League. 

Både israelske Maccabi Tel Aviv og græske PAOK er desuden også videre i Conference League. 

Det kunne have været endnu værre for Danmark, hvis Bodø/Glimt havde vundet over Ajax, men den norske mesterklub røg ud. 

Norge er tæt på at overhale
Danmark er aktuelt nummer 14 på koefficientlisten med 31.450 point - noget, der ikke mindst skyldes FC Københavns og FC Nordsjællands resultater i Europa i denne sæson, hvor der er blevet hentet 8.500 point.

Men da “løverne” skal gæste Manchester City i næste uge, er det svært at se Danmark hive flere point hjem i den indeværende sæson. Manchester City har en 3-1-føring fra kampen i Parken og er storfavoritter til at vinde det andet opgør samt gå videre.

Altimens er både Norge og Israel tæt på Danmark på koefficientlisten.

Norge er nummer 15 med 31.125 point, mens Israel er nummer 16 med 30.375 point. Grækenland har 28.725 point og er nummer 17 på listen, men er altså et godt stykke fra Danmark.

Top 15 er vigtig
Og hvorfor er det så så vigtigt at havne i top 15 for Danmark?

Det er, fordi holdene fra syvendepladsen til og med 15. pladsen får fem hold i de europæiske turneringer i 2025/26-sæsonen, mens nummer 16 til nummer 33 får blot fire pladser.

Hvis Danmark ender som nummer 14 eller 15 - og lige nu ser det ikke ud til, at Danmark kan ende højere, medmindre FCK leverer et mirakel -  vil Danmark få to hold i Champions League-kvalifikationen, et hold i Europa League-kvalifikationen og to hold i Conference League-kvalifikationen i 2025/26-sæsonen.

Sådan overhales Danmark
Men Norge skal altså blot bruge 0.325 point for at overhale Danmark, mens Israel skal bruge 1.075.

Nordmændene vil få 0.500 point pr. sejr samt 0.250 point pr. uafgjort. Derfor skal Norge bruge minimum en sejr til Molde eller to uafgjorte i deres resterende kampe i Conference League for at overhale Danmark.

Israel skal som nævnt bruge 1.075 for at overhale Danmark, men har både førnævnte Maccabi Haifa og Maccabi Tel Aviv med i Conference League. For at få 1.075 point skal israelske hold som minimum vinde to kampe og spille en uafgjort. En sejr giver nemlig Israel 0.500 point, mens et uafgjort resultat vil give 0.25 point.

Grækenland skal bruge noget flere point, men har også både Olympiakos og PAOK med i de europæiske turneringer endnu. 

Til gengæld kan FC København selvsagt også hjælpe Danmark her, og med en sejr vil FCK indbringe 0.500 point.

Det er endnu uvist, hvem Molde, Maccabi Haifa, Maccabi Tel Aviv, Olympiakos og PAOK skal møde i deres respektive turneringer.