• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Mikkel Fuhr Nielsen

Glæder sig til at skulle bo i København

Foto: VV Katwijk

Hollandsk angriber glæder sig til projektet i AB og livet i København.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

2. divisionsklubben AB har store ambitioner under klubbens nye ejere, hvilket hollandske Kilian van Mil skal være med til at indfri de kommende år.

Angriberen blev for nyligt præsenteret på en toårig aftale i AB, hvor han kommer til fra VV Katwijk, der spiller i den tredjebedste række i Holland. Udsigten til at skulle spille i Danmark og bo i København glæder den hollandske offensivspiller sig over.

Det fortæller han i et interview med Voetbal in de Bollenstreek.

- Det er midt inde i København. FC København spiller også i byen og Sverige er lige rundt om hjørnet. Der er formentlig også en masse scouts til kampene, siger Kilian van Mil om udsigten til at skulle bo i Danmark.

23-årige Kilian van Mil overtager ved ankomsten til Danmark en lejlighed fra Indy Groothuizen, som også spiller i AB, og som Kilian van Mil kender fra deres fælles tid i ADO.

- På den måde har jeg lidt ro og tid til at finde ud af hvilket område, jeg gerne vil bo i, siger han.

Ud over at Kilian van Mil glæder sig til at bo i Danmarks hovedstad, så ser han også frem til at skulle spille fodbold i AB, hvor armbevægelserne er blevet større, efter man i denne sæson fik nye ejere.

- Det er en stor klub, som har været danske mestre ni gange gennem historien. De har også et af de største stadions i Danmark. Klubben er nu i den tredjebedste række, men de har fået nye amerikanske ejere, som gerne vil have klubben til at rykke op. Du kan sammenligne dem lidt med ADO, selvom de aldrig er blevet mestre.

Kilian van Mil, 23 år, har haft en stor aktie i, at VV Katwijk med én spillerunde igen indtager førstepladsen i den tredjebedste række i Holland (Tweede Divisie).

Offensivspilleren har leveret en stor sæson med otte fuldtræffere, mens han i sidste sæson leverede et tocifret antal mål med 14 af slagsen. Nu glæder han sig til at score mål i udlandet, hvilket altid har stået højt på hollænderens ønskeliste.