• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Kenneth Jensen

Solbakken afviser at blande sig i norsk strid

Foto: Getty Images

Den norske landstræner har ikke i sinde at bruge tid på at tale om en sag, der fylder meget i Norge i disse dage.

Af Kenneth Jensen

De er ved at forberede sig til et par meget vigtige landskampe, der er med til at afgøre, om Norge skal med til VM i Qatar næste år, men Ståle Solbakken skal lige nu bruge tid på at forholde sig til en bog, der netop er blevet udgivet, og som han intet har med at gøre.

Per Joan Hansen, tidligere assistenttræner for det norske landshold, udgiver sin selvbiografi, og her har også Lars Lagerbäck skrevet et kapitel. Det kapitel handler om konflikten med Alexander Sørloth, og Lagerbäck skriver blandt andet, at han aldrig har oplevet noget lignende i sin tid i fodbolden.

Forklaringen er, at Alexander Sørloth skal have kritiseret holdkammeraterne efter nederlaget mod Serbien sidste år, der kostede Norge en plads ved sommerens EM-slutrunde. Samtidig var han utilfreds med de taktiske dispositioner, og Lagerbäck følte, han fraskrev sig ansvaret.

Alexander Sørloth har allerede svaret kækt tilbage på bogen og det, der står i bogen - læs mere om det her - og tirsdag blev også Ståle Solbakken forholdt bogens indhold.

Den norske landstræner var dog ikke meget for at gå ind i diskussionen.

- Det er helt umuligt for mig at svare på. Jeg ved ikke, hvad der står, eller hvad der er sket. Jeg ved ikke, hvem der er den fornærmede part, eller om det er to eler tre. Jeg tænker ikke noget. Hvam har skrevet bogen? Er det Lagerbäck, "Perry", eller er der udkommet to bøger, siger Ståle Solbakken på en pressekonference.

Den tidligere FCK-boss kan alligevel ikke lade være med at anskue balladen med lidt humor.

- Alexander må sørge for at blive færdig med sagen og få skrevet sin egen bog nu, selv om han er skadet. Nej, det går jeg ikke så meget op i. Det er ikke min "business". Jeg kan ikke kommentere mere på det, men det er nok ikke den bog, jeg skal læse i den her samling. Jeg læste heller ikke om norske blåbærplukkeres hårde hverdag under corona, siger han.

Norge møder Tyrkiet og siden Montenegro i de kommende landskampe.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020