• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Sebastian Stanbury

Solbakken: Mine børn vil tale om Haaland

Foto: Getty Images

Den norske landstræner Ståle Solbakken roser Erling Haaland, men synes endnu, det er svært at måle ham op imod en af Norges store fodboldlegender.

Af Sebastian Stanbury

Erling Haaland er lige nu ustoppelig, og det har han været, siden han dukkede op for på den internationale scene for cirka halvandet år siden.

Den norske angriber har i 72 kampe for Red Bull Salzburg og Borussia Dortmund scoret 72 mål, og allerede nu er han på et niveau, så han skal være med i debatten om at være norsk fodbolds måske bedste spiller.

Mange mener, at den hæder tilhører Tom Lund. I dag 70-årige Lund spillede hele sin karriere for Lillestrøm SK, men i 1970'erne ville både Ajax og Bayern München have den fænomenale angriber. Ja, Ajax forsøgte endda at hente ham som afløser for selveste Johan Cruyff, men Tom Lund ville ikke forlade Norge.

Den norske landstræner Ståle Solbakken havde som barn Tom Lund som sit store idol, og i dag er han træner for Haaland. Han synes, det er vanskeligt at sammenligne de to stjerner.

- Der er ingen tvivl om, at Erling Haalands internationale meritter vil overgå Tom Lunds. De er lidt forskellige typer. Haaland er en spiller, der altid vil blive målt på mål og det sidste slutprodukt, mens Tom Lund var en allround playmaker, der dikterede, hvordan et helt hold skulle spille, siger Solbakken i et stort portræt af Tom Lund i Tipsbladet.

Tom Lund førte som spiller Lillestrøm fra 3. division og op i den bedste række, hvor han gjorde klubben til norsk mester. Han var også den bedste spiller på landsholdet, selv da han spillede i de lavere rækker, og han tiltrak sig hele vejen op gennem karrieren massiv interesse fra udlandet. Men fordi han var loyal over for sin hjerteklub, er hans historie ganske unik, og derfor tror Ståle Solbakken, at Erling Haaland vil få svært ved at kopiere Lunds fortælling.

- Ikke samme mytestatus, det bliver meget svært. Men verden er mindre. Hele verden ser Haaland to-tre gange om ugen. Så det er umuligt at sammenligne med. Lige nu ser det ikke ud til, at noget kan bremse Erling, mens der knap nok vil være nogen, som vokser op uden for Norge nu, som vil snakke om Tom Lund. Erling Haaland vil mine børn antageligvis også snakke om engang, hvis han fortsætter sådan her.

Læs hele det store portræt af Tom Lund i Tipsbladet i dag.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus