Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Generelle

Solbakken og hans nye assistent legede landstrænere, da de var børn

Ståle Solbakken har hyret sin barndomsven som assistent på landsholdet.

Ståle Solbakken har peget på Kent Bergersen som sin assistent på det norske landshold, og i 53-årige Bergersen får den tidligere FC København-træner en mand, han kender ud og ind.

Solbakken og Bergersen har således været tætte venner, siden de var helt små. Da de to var henholdsvis tre og fire år, tog deres forældre dem med til fodboldtræning i Grue. Det blev starten på et venskab, der har været intakt lige siden.

- Så vi har leget landstrænere, siden vi var små børn, siger Kent Bergersen med et smil til VG.

Læs også:Analyse: Her er FC Midtjyllands Champions League-vindere

For Kent Bergersen må man sige, at jobbet som assisterende landstræner for Norge er markant skridt op. De seneste fire år har han stået i spidsen for den lille klub Kvik Halden fra den tredjebedste række i Norgen, men nu hopper han altså direkte til landsholdet. Han kalder det "surrealistisk", at han har fået jobbet.

Foruden Kent Bergersen har Ståle Solbakken også hyret Brede Hangeland og Andrew Findlay til sin stab - begge kender han fra FC København. 

Ståle Solbakken afviser imidlertid, at der er tale om vennetjenester.

Læs også:Ekspert til FCK: Tag nu noget ansvar

- Jeg tænkte nok, at de spørgsmål ville komme. Vi er barndomsvenner, men det har ikke noget med det at gøre. Så kunne jeg have hentet ham mange gange før, siger Solbakken til VG om Bergersen og tilføjer:

- Han passer godt ind i teamet med mig og Brede Hangeland. Han har et vældig godt hoved. Han er en rigtig god kammerat, og vi har diskuteret fodbold dag og nat i mange år. Dette er ren professionelt. Han er god på banen og kommer til at køre træningerne sammen med mig.

Det er præcis to måneder siden, at Ståle Solbakken blev fyret i FC København. 

Læs også:På rov i FC København: Solbakken tager analytiker med til Norge

Læs også:Avis: AGF kan hente ny sportschef i SønderjyskE

Læs også:Spillede med Celtic i 2016: Sådan var CL for Sviatchenko denne gang