• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Mikkel Fuhr Nielsen

Spændende midtbanespiller frier til danske klubber

Foto: Privatfoto

Den argentinske midtbanespiller lagde en helt klar plan, da han forlod hjemlandet. Nu er han et skridt fra, at den går i opfyldelse.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Man skal være mere end ualmindelig fodboldkyndig, hvis man har hørt om Santiago Lebus.

Den argentinske midtbanespiller, der til dagligt bliver kaldt Santi, spiller på Færøerne hos AB Argir, men måske om ikke særlig længe stifter man et større bekendtskab med ham i dansk fodbold.

Planen er i hvert fald klokkeklar, og den byder på et ophold i Danmark i den nærmeste fremtid. Det fortæller Santi Lebus til Tipsbladet.

- Min mål er at spille i Danmark. Da vi tog muligheden om at komme til Færøerne, så anså vi det som et naturligt skridt inden et muligt skifte til Danmark. Det er lidt svært at gå direkte til Danmark fra Argentina, så vi tog muligheden på Færøerne for at tilpasse os. Vi så det som en god ide at komme her først, og så indfri drømmen om at komme til Danmark bagefter. 

Santi Lebus er ikke fuldstændig fremmed for Danmark, da han i løbet af sommeren deltog i en træningsturnering, Bridgestar, hvor han trænede med flere andre spillere på Koldings faciliteter, mens han spillede kampe mod Esbjerg fB, Hobro IK og Jammerbugt. Niveauet og klubberne faldt lige i argentinerens smag.

- Drømmen er at spille Superliga, men jeg skal også være realistisk, så 1. division eller 2. division er nok mest sandsynligt for mig lige nu, siger Santi Lebus, der faktisk var tæt på at indfri drømmen for ganske nyligt.

- Vi var tæt på en klub [i Danmark, red.], men i sidste ende gik det ikke. Det sker, men måske i fremtiden ender det med et dansk skifte.

Santi Lebus, der både kan spille sekser- og otterpositionen, er en pasninsstærk midtbanespiller, der arbejder stenhårdt for holdet, men om lidt kan AB Argir gå glip af hans evner, da kontrakten udløber ved udgangen af oktober.

- Jeg har mulighed for at tale med klubben før oktober med tanke på at forlænge opholdet for yderligere et år, men jeg har også fået lov til at se mig om efter andre muligheder.

Hvor meget kender du egentlig til Danmark og danske klubber?

- Før jeg kom til Europa fik jeg en masse informationer om Danmark. Jeg kender FC Midtjylland, Kolding, som vi trænede hos, Esbjerg og Hobro, som vi spillede mod. I Superligaen kender jeg også FC København, som er en af de store klubber.

Santi Lebus, 26 år, kom til Færøerne og AB Argir tidligere på året, da hans landsmand og tidligere holdkammerat Elvio Gelmini i AB Argir fortalte ham om muligheden. Han skiftede fra Real Pilar FC i hjemlandet, og har scoret tre mål og leveret en assists på Færøerne, som også har budt på et kort lejeophold i ÍF Fuglafjördur.

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.