Generelle Anders Dehn

Springer ud som homoseksuel: Det er nødvendigt

Foto: Getty Images

Analytiker i engelsk fodboldklub fortæller nu offentligt, at han er homoseksuel. Det er nødvendigt at gøre, mener han.

Af Anders Dehn

- Jeg stoppede for lang tid siden med at gå op i, hvad folk mener om min seksualitet, men alligevel har jeg set fra første hånd, at det er så svært at arbejde i professionel fodbold og være åbent homoseksuel.

Daniel Hutchings er til daglig analytiker i den engelske League Two-klub Stevenage FC. Og så er han, som han fortæller i et Twitter-opslag, homoseksuel. Det burde ikke være nogen nyhed, mener han, men som tingene er nu, er det alligevel.

For det er stadig sværere at være homoseksuel end heteroseksuel, og det er ikke rigtig blevet bedre, mener Hutchings. Så derfor står han frem i håbet om, at det bliver lettere.

- Jeg er sikker på, at denne besked ikke når ret langt eller får stor betydning, men hvis den hjælper bare én person i fodbold/sport med deres seksualitet, selv på den mindste måde, så vil det være det værd, skriver Daniel Hutchings.

Han slutter sin udmelding af med:

- Hvis man tænker over det, er hele den her "spring ud"-ting noget pis. Jeg mener, who cares, ikke? Men som tingene står lige nu, er det nødvendigt at gøre det.

- Tingene er nødt til at forandre sig, og de forandrer sig ikke, før folk bider i det sure æble og gør sådan noget som det her.

Det er stadig ganske få aktive i professionel fodbold, der er åbent homoseksuelle, men i oktober fortalte australske Josh Cavallo for første gang offentligt, at han er det.

Han kan dog bekræfte Daniel Hutchings pointe om, at det ikke altid er let. For nylig blev han udsat for homofobiske tilråb under en kamp.