• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Lasse Sylvest Mikkelsen

Tidligere Superliga-profil langer ud efter sin tyske klub

Foto: Lars Rønbøg / Getty Images

Den tidligere sølvvinder med SønderjyskE Nicolai Madsen er på et tvivlsomt grundlag ikke længere velkommen i den tyske 3. divisionsklub Unterhaching.

Af Lasse Sylvest Mikkelsen

Der er mange måder, man kan blive bedt om at pakke sit gode tøj og gå på, men i Unterhaching er klubbens præsident, Manfred Schwabl, kommet med lidt af en søforklaring på, hvorfor klubben ikke længere ønsker Nicolaj Madsen i truppen.

- Den forklaring, jeg har fået, er for mig meget underlig. Jeg har fået af vide, at jeg ikke er en del af fremtiden, fordi jeg ikke snakker tysk, fortæller Nicolaj Madsen til tipsbladet.dk og uddyber:

- Det handler slet ikke om det sportslige, som jeg forstår det. De har heller aldrig givet mig en chance.

Den 32-årige midtbanespiller kom til SpVgg Unterhaching for et års tid siden og blev med det samme udlejet til den tyske 4. divisionsklub Rosenheim, hvor hans sproglige evner ikke var et problem.

- Alt foregik på tysk i Rosenheim, og det har ikke været et problem for mig. Jeg forstår tysk og snakker også lidt tysk, siger Madsen, der spillede alle kampe for klubben i Regional-liga Bayern.

Speciel præsident
Nu er han blevet bedt om at finde sig en ny klub, men selvom han stadig har et år tilbage af sin kontrakt, forsøger klubben at fryse ham ud, mener Nicolaj Madsen.

Læs også:SønderjyskE må undvære profileret forsvarsspiller igen

- Situationen er nu, at jeg ikke har fået løn i to måneder, og nu har jeg fået Spillerforeningen med ind over. De hjælper med det juridiske aspekt.

Han beskriver klubbens præsident som en ‘skæv type’, der er gammeldags og mandschauvinistisk.

- Jeg fik for eksempel af vide, at jeg skulle klippe mit hår, inden jeg kom herned. Han ville ikke have langhårede spillere.

- Man må heller ikke have en kuffert med hjul på - medmindre man bærer den. Han er lidt en TV-personlighed, der kommer med ‘statements’, hvor han siger nogle skøre ting.

Klar på nye udfrodringer
Nicolaj Madsen håber nu, at han kan finde en ny klub snarest muligt, så han kan være med til sæsonstart, og der er da også allerede bud efter ham.

- Jeg har et bud fra en topklub i 4. division, der går efter at rykke op. Og det viser jo også, at jeg har gjort det godt, når en topklub fra den række vil have mig, siger han til tipsbladet.dk.

Læs også:SønderjyskE åbner for 3300 til Superligaens premiere

Men et skifte hertil vil kræve, at han flytter fra München og hans kæreste, der spiller for Bayern Münchens kvindehold.

- Så er mine tanker mere på at tage til Danmark eller et andet sted i Skandinavien og få gang i fodbolden igen. Jeg snakker lidt med nogle danske klubber, men tingene skal gå i orden hernede, før jeg kan gå videre med det, lyder det.

Nicolaj Madsen understreger, at han har nydt sin tid i Tyskland, indtil lønnen udeblev, og han føler, der er meget, han stadig kan bidrage med.

- Jeg er 32 og har fået masser af erfaring og har stadig meget at tilbyde, så det vil være dejligt at slutte af hjemme, hvor familien og vennerne er, siger han og kommer selv med et bud på, hvilke typer af klubber, der vil være et godt match:

- En 1. divisionsklub med drømme om at rykke om er attraktivt, det har jeg også stor erfaring med, og så er der også mulighed for at spille Superliga igen, slutter han.

Læs også:NordicBets navnesponsorat i 1. division suspenderes: Det er uhørt

Læs også:Delac om ny træner: Han er en god person, der prioriterer sammenholdet

Læs også:Analyse: AGF og Brøndby får ekstremt svært ved at fange FCK og FCM

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Optakt: Brøndby - AGF

Der venter endnu et topopgør, der kan få stor betydning for begge hold. Et nederlag kan koste dyrt i tabellen.

Mere Superliga

Fokus