Video : Tipsbladet
Generelle

Afsløring: De sværmer om Alexander Bah

Flere landsholdsspillere har fundet en ny klub denne sommer, og endnu et navn dukker nu op, igen, før den hektiske slutfase op til transferdeadline.

Joakim Mæhle er i Wolfsburg, Rasmus Kristensen er taget til AS Roma, Morten Hjulmand har fået kontrakt i Sporting, og flere af Kasper Hjulmands landsholdsspillere kan også få nye klubber i de kommende dage.

En af dem er Alexander Bah.

Bahs klub Benfica er i færd med at købe en ny højre back med et par sydamerikanske, helt unge spillere som favoritter, mens FC Nordsjællands Oliver Villadsen er en af backup-løsningerne.

Og det kan åbne spørgsmålet om Benficas 25-årige danske højre back.

Tidligere på året var Bah en af de spillere, der ifølge Tipsbladets oplysninger var til overvejelse i FC Barcelona uden at være i nærheden af at være førsteprioritet.

Dengang var der, ligesom i både 2021 og 2022, også Premier League-klubber, der overvejede at byde ind på backen, og nu cirkulerer Bahs navn igen i England.

Brentford har tidligere været der, det samme har Fulham og Nottingham Forest sammen med Bologna og Hoffenheim fra Italien og Tyskland, men nu er det større fisk i gruppen af klubber, der har en Bah-transfer til overvejelse.

Ifølge Tipsbladets oplysninger har Nottingham Forest sammen med West Ham rettet interessen mod Lissabon.

West Ham leder med pengene fra Declan Rice-salget og tyske Tim Steidten som nyansat sportsdirektør med lys og lygte efter forstærkninger, og der er penge til rådighed, som vi så med købet af Ajax' Mohammed Kudus, tidligere spiller i FC Nordsjælland, for tæt på 350 millioner kroner.

Nottingham Forest handlede vildt ind sidste sommer, men i år er der mere ro på omsætningen af spillere, efter man overlevede i bedste række, og tilsyneladende et fokus på at hente færre men måske mere sikre spillere, der er oplagte til startopstillingen.

Og så er der en endog særdeles attraktiv mulighed i form af Arsenal.

Arsenal har Ben White og Cédric Soares som muligheder i højre side og Oleksandar Zintjenko og Nuno Tavares i venstre.

Men efter udlejningen af Kieran Tierney til Real Sociedad kan der være plads til en ny back i rotationen med tanke på det vilde kampprogram, man har som engelsk Champions League-deltager.

Spørgsmålet er dog, om Benfica vil danse denne dans.

Ifølge Tipsbladets oplysninger er et salg af Bah ikke noget, der står højt på ønskelisten i Benfica, hvor købet af en yngre højre back mere ses som opliningen af fremtidens mand efter et salg af Bah i 2024 eller 2025.

Men dukker der bud på 30-35 millioner euro, svarende til omtrent 220-260 millioner kroner, op, kan Benfica meget vel tænkes at ville overveje situationen.

Skal Bah væk, skal Benfica sandsynligvis have en ny, mere erfaren back, så flere brikker skal falde på plads, hvis det skal blive til et skifte.

Benfica har sagt nej til andre salg fra reserver i forsvarskæden, i hvert fald i et tilfælde et bud tæt på 200 millioner kroner, så det vil kræve en temmelig forelsket og betalingsvillig klub, hvis et skifte skal blive til noget.