Foto: Alamy
Generelle

Tvivler på O'Riley: Han kommer ikke til en topklub

Matt O'Riley har ikke den nødvendige fart til at spille i Premier League, lyder vurderingen fra en tidligere Celtic-spiller.

Han har imponeret stort for Celtic i denne sæson, og meget tyder på, at Matt O'Riley til sommer forlader den skotske storklub til fordel for en højere hylde.

Tipsbladet kunne for en måneds tid siden afsløre, at Atlético Madrid i januar fik afvist et bud på 156 millioner kroner på Matt O'Riley, og derudover har Leeds United også længe været meldt interesseret i den danske landsholdsspiller.

Og ifølge den tidligere Celtic-spiller Frank McAvennie vil det være bedst for Matt O’Riley at tage til en lidt mindre klub som eksempelvis Leeds. Danskeren har nemlig visse begrænsninger, mener McAvennie.

- Det afhænger af, hvad Farke (Leeds’ cheftræner Daniel Farke, red.) har af planer for ham. Han har ikke så meget fart til at løbe tilbage, når han er gået med frem. Det er ikke for at fornærme ham. Der er masser af fremragende spillere i England lige nu, som ikke har den fart.

- Jeg mener bare, at han ikke helt har farten til at spille i Premier League, men det kan alt sammen ændre sig, hvis Farke finder den rigtige rolle til ham i Leeds, lyder det ifølge Football Insider fra Frank McAvennie.

Ifølge den tidligere Celtic-spiller bliver Matt O'Riley nødt til at blive endnu mere stabil i sine præstationer, hvis danskeren skal få succes i den engelske klub. 

- Lad os være ærlige: Han kan se en aflevering og han kan score mål - men han kan ikke tackle. Disse kvaliteter er efterspurgte i enhver liga, selv hvis hans manglende fart taler imod ham. Ville han kunne levere i en klub som Leeds? Ja, det tror jeg, at han ville kunne. Fansene ville elske ham i Leeds. Men han ville skulle levere hver eneste uge. Han kan ikke levere i seks kampe og så forsvinde i tre kampe. Det er min største anke med O’Riley.

- Han er stadig ung og han kan gå hele vejen. David Silva og Jack Grealish havde aldrig den fart i Manchester City, men en god træner formår at få det bedste ud af dem. O’Riley kommer ikke til en topklub, men et sted som Leeds ville kunne være godt for ham.

Matt O’Riley har i denne sæson været en af de helt store profiler i den skotske liga, hvor den 23-årige dansker har scoret 12 mål i 30 ligakampe.

Leeds ligger i skrivende på andenpladsen i Championship, hvilket giver en direkte oprykning til Premier League. Daniel Farkes tropper er dog kun ét point foran Leicester, der tilmed har spillet en kamp færre.