Video : Tipsbladet
Generelle

Gigantisk Atlético Madrid-bud på Matt O'Riley

Tipsbladet kan afsløre, at Atlético Madrid i januar ville hente Matt O'Riley, men at deres store bud blev afvist af Celtic.

Hvis det havde stået til den legendariske træner Diego Simeone, havde Matt O'Riley drønet rundt i en Atlético Madrid-trøje nu.

Men den skotske storklub Celtic satte en stopper for den største handel, en dansk spiller var involveret i transfervinduet i januar.

Tipsbladet kan således afsløre, at den spanske storklub henvendte sig til Celtic med et gigantisk bud, der skulle ende som et køb af midtbanestjernen.

Ifølge Tipsbladets oplysninger indeholdt buddet, at Atlético Madrid skulle leje Matt O'Riley i foråret for så at have forpligtet sig til at købe ham fri til sommer for 18 millioner pund - 156 millioner kroner.

Men det skete ikke. Årsag?

At Celtic har værdisat Matt O'Riley meget højere og derfor afviste buddet med et krav om, at man kun ville sælge den 23-årige profil for 25 millioner pund, som er 217 millioner kroner, hvilket Atlético Madrid ifølge Tipsbladets kilder ikke svarede på.

De skotske mestres fik på den måde adresseret, at midtbanespilleren, der i Celtic bliver benyttes på flere positioner på midtbanen som sekser, otter og 10'er, er en utrolig vigtig figur for klubben, som har brugt motoren i lidt over 3.000 minutter i denne sæsons 35 kampe.

Det bringer Matt O'Riley op som den mest spillende midtbanespiller blandt de danske landsholdsspillere.

Tipsbladet har med hjælp fra Opta indsamlet data på Matt O'Riley og sammenlignet ham med de danske midtbanespillere, som han konkurrerer med om en plads på det danske landshold. Tallene er udelukkende hentet på ligakampe i denne sæson og viser danskernes stats per 90. minut for at give det mest retvisende billede.

De konkluderer, at O'Riley er den spiller, som laver flest mål og oplæg, har flest skud, skaber flest chancer, forsøger næstflest driblinger, men til gengæld lykkes med flest af dem per kamp. Derudover har han næstflest berøringer per kamp og rager flest frispark til sig.

Ros fra Wieghorst
Matt O'Riley har i de seneste par år sat karrieren fra lav til højeste gear, og det er ikke mere end to år siden, at han spillede for League One-klubben MK Dons, men så skiftede han til Celtic, og siden har han ikke set sig tilbage.

Succesen under Brendan Rodgers, som i slutningen af september belønnede Matt O'Riley med en ny kontrakt, resulterede i efteråret med landsholdsdebut for Danmark, og assistenttræner Morten Wieghorst har for få dage siden forklaret om vejen til det danske landshold for spilleren, der har en dansk mor og en engelsk far.

Den involverede Brøndbys cheftræner Jesper Sørensen, som dengang var U21-landsholdstræner.

- Vi så en kamp mod Bodø/Glimt, en europæisk kamp. Vi talte med Matt dagen efter kampen. Og det viste sig, at han var meget motiveret og interesseret i at spille for Danmark. Først blev han udtaget til U21-landsholdet, men vi kunne med det samme mærke, at han var en god fyr. En meget ambitiøs fodboldspiller, der gerne vil udvikle sig, så vi fortsatte selvfølgelig med at følge hans udvikling, siger Morten Wieghorst, der selv spillede for Celtic fra 1995 til 2002.

Her 22 år efter har en ny dansk midtbaneprofil taget klubben med storm.

Og han kunne for få uger siden være blevet solgt til den spanske storklub Atlético Madrid for svimlende 156 millioner kroner, men buddet blev afvist, fordi Celtic vil have meget mere for Matt O'Riley.