Foto: IMAGO
Landshold

Jesper Sørensen og Wieghorst besøgte O'Riley

Landsholdets assistenttræner Morten Wieghorst har givet et indblik i, hvordan Matt O'Riley i første omgang kom på landsholdets radar.

For et par år siden var Matt O'Riley bestemt ikke en spiller, som de fleste i Danmark havde det store kendskab til. 

Tilbage i januar 2022, da O'Riley stadig spillede for League One-klubben MK Dons, kom det frem, at midtbanespilleren var spilleberettiget for Danmark. Kort efter skiftede O'Riley til Celtic, hvor den danske midtbanespiller kort efter fik besøg af Morten Wieghorst og Brøndby IF-cheftræner Jesper Sørensen, der på daværende tidspunkt var U21-landstræner. 

Det fortæller Wieghorst i The Official Celtic FC Podcast, hvor landsholdets assistenttræner har fortalt om, hvornår han første gang hørte om Matt O'Riley. 

- Det var kort efter, at han skiftede til Celtic. Vi havde en U21-landstræner, Jesper Sørensen, der nu er cheftræner i Brøndby, som jeg talte med.

- Han sagde til mig: 'Der er den her spiller, som lige er skiftet til Celtic, Matt O'Riley, og vi ved, at han er halvt dansk. Han har en dansk forælder. Jeg tror, at han havde været på Danmarks U15- eller U16-hold før. Han er lige taget til Celtic. Jeg vil gerne tage over og se ham og tale med ham. Er du interesseret i at tage med, på grund af dit kendskab til Celtic?' Og jeg svarede, at det ville være en fornøjelse, lyder det fra Morten Wieghorst i podcasten. 

Ifølge Kasper Hjulmands assistent tog de to trænere af sted uden faktisk at vide, om Matt O'Riley havde nogen interesse i at spille for Danmark. 

- Vores første målsætning var at finde ud af, om Matt kunne spille for Danmark, og om han var interesseret. For vi vil selvfølgelig ikke tvinge nogen. Vi byder enhver spiller, der kan spille for Danmark, velkommen, hvis de har kvaliteten og gerne vil spille for Danmark. Så vi tog over for at møde Matt, og vi så en kamp mod Bodø/Glimt, en europæisk kamp.

- Vi talte med Matt dagen efter kampen. Og det viste sig, at han var meget motiveret og interesseret i at spille for Danmark. Først blev jeg udtaget til U21-landsholdet, men vi kunne med det samme mærke, at han var en god fyr. En meget ambitiøs fodboldspiller, der gerne vil udvikle sig, så vi fortsatte selvfølgelig med at følge hans udvikling, lyder det fra Morten Wieghorst, der selv spillede for Celtic fra 1995 til 2002. 

Efter fem U21-landskampe fik Matt O'Riley i november sidste år debut for A-landsholdet i 2-0-nederlaget til Nordirland. 

I denne sæson har den 23-årige midtbanespiller scoret 10 mål for Celtic.