SKAT bekræfter: Undersøger fodboldklubber for skattefinte
2016-03-24 12:37

UEFA lufter ideer om at gøre Champions League til en turnering, hvor 16 hold deltager, og hvor gruppespillet bliver med dobbelt så mange hold.

Der har været snak om en europæisk Super League. En liga med de mandskaber, der har det stærkeste brand i Europa. Der har været snak om, at Champions League har for mange "kedelige" mandskaber med fra et financielt standpunkt, og det skal der ændres på. Og nu er der så en ny tanke i gang hos UEFA. 

Det velrennomerede medie The Guardian skriver nemlig, at det europæiske fodboldforbund pønser på at gøre Champions League til en turnering, hvor 16 mandskaber er med i stedet for 32. Årsagen til, at det er en tanke, der er kommet frem, skyldes, at mange europæiske klubber er bekymrede over, at Premier League løber afsted med alle penge som følge af den gigantiske TV-aftale, der er i den bedste engelske række. Kilder i en Premier League-klub siger, at ideen er, at man splitter de 16 hold op i to. På den måde vil der være to mini-ligaer. Det forventes, at UEFA offentliggør ændringer i Champions League engang i næste sæson, da man allerede har solgt TV-pakken for de næste tre sæsoner. Dermed kan en ændring af selve Champions League-formatet først træde i kraft i sæsonen 2018/2019.

En UEFA-talsperson har sagt følgende til The Guardian:

- UEFA er konstant i dialog med interessenter, inklusiv klubberne, på alle emner, der vedrører fodbold. Derfor vil enhver ændring i Champions League-turneringen blive koordineret og forhandlet i fællesskab med dem. Der er pt. ingen konkrete forslag på bordet, da vi er i gang med en ny cyklus (2015-2018 red.) med vores klubturneringer.

Transformationen af Champions League vil også gøre, at der kommer til at være flere kvalifikationsrunder, inden turneringen begynder. De 16 topseedede klubber vil træde ind i sidste runde af kvalifikationen, hvor de ikke kan møde hinanden. Det ville i givet fald medføre, at der ville være en større chance for, at de store hold ikke møder nogle af de små klubber i et Champions League-gruppespil. Et gruppespil, hvor intentionen er, at de bedste mandskaber møder hinanden i to liga-grupper, hvor man møder de resterende syv mandskaber ude og hjemme - så altså 14 kampe på den facon.

Et eksempel, The Guardian fremhæver, er fra sæsonen 2008/2009, hvor Real Madrid mødte BATE Borisov. Et opgør, hvor madrilenerne havde få TV-seere. Noget, man gerne vil undgå, hvis en 16-holdsturnering bliver en realitet, hvor alle kampe vil være storopgør og dermed kunne trække mange seere.

Det vækker angiveligt bekymring i de europæiske klubber, at de fleste Premier League-klubber har flere penge end mange toklubber i det kontinentale Europa. 

SENESTE NYT...
OP | NED