• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Victor Risager & Sebastian Stanbury

Erkender fejltagelse: Den var ikke helt god

Foto: Getty Images

Philip Billing drømmer om at slå igennem på det danske landshold, og linket til det nigerianske landshold er helt lukket.

Af Victor Risager & Sebastian Stanbury

Artiklen er fra Tipsbladet fredag den 24. december - du køber Tipsbladet hver fredag sammen med Ekstra Bladet.

Philip Billing er ofte et af samtaleemnerne, når Kasper Hjulmand udtager sine landsholdstrupper. Den 193 centimeter høje dansker er en nøglespiller for Bournemouth i den næstbedste engelske række, men det har hidtil ikke udmøntet sig i mange landskampe.

Hidtil står han blot noteret for én kamp i den rød-hvide trikot - en venskabskamp mod Færøerne i efteråret 2020. 

I november indikerede Kasper Hjulmand dog, at Philip Billing var blevet udtaget til Danmarks to sidste landskampe i 2021, hvis ikke for nogle knæproblemer. Og selv føler midtbanemanden også, at han står på tærsklen til landsholdet.

- Jeg føler, jeg står i en god position. Der er et VM rundt om hjørnet, og jeg håber, jeg kan være en del af det. Det er en kæmpe drøm. Drømmen er at spille på det danske landshold, det har været min drøm, siden jeg var et lille barn. Nu hvor jeg spiller så godt og spiller hver gang, tror jeg, at jeg er tæt på. Jeg er sikker på, at min chance på det danske landshold kommer en dag, og så er det op til mig selv at gribe den, når det sker, siger Billing til Tipsbladet.

Og det er kun det danske landshold, der er fokus på.

I sommer luftede Philip Billing, der har en nigeriansk far, ellers selv muligheden for et landsholdsskifte til Nigeria, efter at han ikke blev udtaget af Danmark til EM. Det har han siden snakket med Kasper Hjulmand om.

- Vi har snakket en del sammen. Det, jeg sagde i sommer, var en fejltagelse og noget, jeg også var ude at undskylde for. Mine følelser sad uden på tøjet på det tidspunkt. Når man bliver skuffet, fordi man gerne vil med til noget, kan man godt blive irriteret, hvilket jeg selvfølgelig var på det tidspunkt. Men det har jeg for lang tid siden lagt bag mig. Jeg har snakket med Hjulmand, og det er også derfor, at jeg håber, jeg er tæt på. Vi har begge to lagt det bag os. Der er slet ikke dårlig stemning overhovedet.

- Det var egentlig mig selv, der gik ud og undskyldte, for jeg kunne godt se, den ikke var helt god. Og pludselig var det alle steder, så jeg blev nødt til at sige noget. Han kunne godt forstå, jeg var skuffet, siger Billing og lukker linket til Nigeria:

- Det har sgu egentlig været lukket længe. Men med medierne i dag er det nemt. Alt, det kræver, er, at én person siger et eller andet, og så er der rigtig mange, der hopper på den. Jeg kan huske et par gange, hvor jeg er vågnet op til beskeder og har tænkt: 'Hvad fanden – jeg har ikke engang sagt noget?' Folk ved, at jeg er halvt nigeriansk og ikke er blevet udtaget til Danmark, og så starter de et eller andet rygte om, at 'det kan være, at han overvejer at skifte,' og pludselig fortolker folk det, som om det er noget jeg overvejer. Det er sjovt – men nej nej, jeg fokuserer på Danmark, 100 procent.