• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Kenneth Jensen

Heerenveen køber dansk talent

Heerenveen køber dansk talent
Illustration

Den hollandske klub Heerenveen har købt danske Stefan Gartenmann fra FC Roskilde.

Af Kenneth Jensen

16-årige Stefan Gartenmann fra FC Roskilde går i fodsporene på Jon Dahl Tomasson og skifter fra næste sæson til SC Heerenveen fra Holland. Det var også her, at Jon Dahl Tomasson tog sine første skridt som udlandsprofessionel.

For Stefan Gartenmann markerer skiftet en kometkarriere. Allerede på sin 15-års fødselsdag fik han kontrakt med FC Roskilde, og nu er han altså allerede klar til at tage næste skridt i karrieren. For FC Roskilde er det første gang, at klubben formår at handle en spiller til en udenlandsk klub, og det gør direktør Kim Milton Nielsen stolt.

- Vi er naturligvis glade og stolte på Stefans og egne vegne over, at Stefan får muligheden for at komme til udlandet og prøve sit store potentiale af. Vi havde dog håbet, at vi kunne have fået glæde at Stefan kvaliteter både på banen og udenfor banen nogle år endnu, siger direktør Kim Milton Nielsen i en pressemeddelelse.

Stefan Gartenmann skifter til SC Heerenveen den første juli 2013, hvis han altså klarer lægetjekket. Hvor meget forsvarsspilleren, der har spillet ni gange for det danske U/16-landshold, har kostet Heerenveen, vil FC Roskilde ikke oplyse.

FC Roskilde spiller i 2. Division Øst.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020