Video : Tipsbladet
La Liga

'AC' roses til skyerne: Ingen havde forudset det

Andreas Christensen har vist sig at være Barcelonas bedste forsvarsspiller, lyder det nu fra spansk avis.

Barcelona havde et voldsomt transfervindue i sommer, hvor den spanske klub hentede Robert Lewandowski, Raphinha, Jules Koundé, Franck Kessié, Andreas Christensen, Marcos Alonso og Hector Bellerin. 

De tre førstnævnte tiltrak sig mest opmærksomhed, idet de kostede over en milliard kroner til sammen, men ifølge Marca har Andreas Christensen vist sig som en af de bedste forstærkninger, selvom Barcelona ikke engang skulle betale en transfersum for den danske forsvarsspiller. 

- Ud af alle de nye spillere var der kun én spiller, som alle var sikre på, nemlig Robert Lewandowski. Der var heller ikke den store tvivl om Jules Koundé, på grund af hans kendskab til spansk fodbold. Men der var næppe mange, der havde forudset, at Andreas Christensen skulle præstere på det niveau, vi har set fra ham i den første halvdel af sæsonen, skriver Marca. 

Avisen peger på, at Andreas Christensens niveau har fjernet enhver ærgrelse over, at man ikke fik fingrene i Antonio Rüdiger, der i stedet rykkede til Real Madrid. 

- Xavi har talt varmt om danskeren fra dag ét. Han har stor tiltro til forsvarsspilleren. Så stor, at han har valgt at finde plads til ham i hjertet af forsvaret, mens han har valgt at sende en stærk spiller som Koundé ud i højresiden. Det fungerer ganske godt. Christensens præstationer er forrygende, og Koundé har vist sig som mere end hæderlig på kanten, skriver Marca. 

Marca peger på, at Andreas Christensen udover sine defensive kvaliteter også har vist sig særdeles stærk til at distribuere bolden, også markant stærkere end kollegaen Ronald Araujo. I Barcelonas midterforsvar vurderes Andreas Christensen til at være den spiller, der har overtaget arven fra Gerard Piqué, der ligeledes var stærk i det opbyggende spil. 

- Med en succesrate på 94 procent i sine pasninger er han den slags spiller, som Xavi til enhver tid ønsker at have på banen, skriver Marca. 

Avisen peger på, at Andreas Christensen i onsdagens 2-1-sejr over Real Betis blot havde én mislykket aflevering ud af i alt 50 afleveringer. 

- I øjeblikket er fornemmelsen, at Christensen kommer til at blive Barcas bedste forsvarsspiller i et godt stykke tid, skriver Marca. 

Andreas Christensen har i denne sæson spillet 16 kampe for Barcelona.