Video : Tipsbladet
La Liga

Andreas Christensen rykkes: Det er naturligt

Andreas Christensen er tilbage i midterforsvaret for FC Barcelona mod Cadiz.

Andreas Christensen har i den seneste periode optrådt på den centrale midtbane for FC Barcelona. Det var også tilfældet, da danskeren i midtugen blev matchvinder mod PSG i Champions League med sin hovedstødsscoring til 3-2.

'AC' fik imidlertid også et gult kort, hvilket betyder, at han er i karantæne til returopgøret, og derfor har Xavi valgt ham til startopstillingen til lørdagens møde med Cadiz, hvor det ellers primært er reserverne, der spiller. Andreas Christensen er samtidig blevet rykket tilbage i det centrale forsvar.

Den disposition skal man dog ikke lægge alt for meget forud for næste weekends El Clásico, mener Andreas Laudrup.

- Han kan jo ikke spille ved siden af Oriol Romeu, for Romeu er ikke ligefrem noget pragteksemplar på bolden. Så det er jo naturligt, at Andreas Christensen bliver rykket ned i det centrale forsvar. Men det er også derfor, min pointe går på, at det vigtigste for Xavi er, at Andreas Christensen får spilletid.

- Jeg tror også, han kommer til at starte i El Clásico. Først og fremmest fordi vi ved, at Real Madrid og den kontramaskine, de har... der gælder det altså om, at ens restforsvar står godt på banen, og der bliver Andreas Christensen altså ekstremt vigtig.

- Så det der med om han spiller central forsvarsspiller eller på midtbanen, har ikke den store betydning, tror jeg, siger han i optakten til opgøret på TV2 Sport.

Jonas Hebo erklærer sig enig og ærgrer sig over, at 'AC' ikke kan spille mod PSG på tirsdag.

-  I dag spiller han central forsvarsspiller af nød, fordi Araújo skal have pause, og der er ingen grund til at rykke Jules Koundé ind. Det er også derfor, Cubarsi bliver ved med at spille.

- Det der gule kort var så forbandet, for det var ikke hans skyld. Sergi Roberto havde også fået gult kort og var i karantæne, så der var lagt op til, at Andreas Christensen helt sikkert skulle starte inde mod PSG. Så sejler restforsvaret lige, Zaire-Emery tager trækket, og så er Andreas Christensen nødt til at hive ham ned for holdets skyld.

Andreas Christensen spiller sin 35. kamp i sæsonen for FC Barcelona.