• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
La Liga Mikkel Fuhr Nielsen

Braithwaite om grimt brud: Klubberne bør hænges ud

Foto: Getty Images

Martin Braithwaite sætter ord på en turbulent sommer i FC Barcelona, som endte i et skifte til Espanyol på transfervinduets sidste dag.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

- Jeg vidste godt, at jeg ville videre og spille fodbold, for træneren troede ikke på mig. Selvfølgelig tror jeg også godt på, at jeg kan ændre alle ting, men på et eller andet tidspunkt må man indse, at det ikke kan lade sig gøre.

Sådan siger Martin Braithwaite til den skrevne presse i landsholdslejren i Helsingør tirsdag formiddag om en sommer, hvor angriberen længe lignede en færdig mand i FC Barcelona.

På transfervinduets sidste dag landede Braithwaite en aftale med lokalrivalerne fra Espanyol, efter særligt den spanske presse skrev stolpe op og stolpe ned om danskerens stædighed og grådighed. Braithwaite blev hængt ud i pressen, men han mener, at klubberne skal have mere røg for at presse deres spillere til at skifte klub.

- Os spillere bliver ofte hængt ud, når man gerne vil tvinge en transfer igennem blandt andet af klubbens fans bliver man hængt ud, fordi man gør ting, som de ikke er enige i. Omvendt hvis klubben gerne vil have spillere videre, så skal det være på samme måde. Sådan er det nogle gange. Fodbold er en sjov verden.

- Jeg kan kun smile af det. Der foregår en masse ting bag kulissen, som folk ikke altid ser. De ting som folk læser og reagerer på er ikke altid sandheden. Man kan altid kun smile af, at folk ikke har det rigtige billede af, hvad der i princippet sker.

Spillerforeningen gik i løbet af sommeren også ind i sagen, hvor de forsvarede Martin Braithwaite og hans ret til at sidde kontraktlængden ud, hvis det skulle være hans ønske.

- Tak for støtten til dem, at de tænker på mig. Tog jeg det som mobning? Det ved jeg ikke. Jeg tager ikke tingene på den der måde. Vi lever i en verden, hvor man skal tænkte på folks mentale helbred. Istedet for at lade mig slå ud af de her ting, så vil jeg hellere bare være et forbillede for børn og voksne bliver udsat for mange ting, så det handler om at have redskaberne til at håndtere det.

Andre muligheder
Selvom Martin Braithwaite endte i Espanyol, så blev han i løbet af sommeren rygtet vidt og bredt. Det forlød blandt andet, at han skulle have et tilbud fra Saudi Arabien, hvilket han også bekræfter overfor den skrevne presse.

- Der var lidt i det. Der var en masse ting i medierne, som ikke passede. Det er sjovt at følge med i nogle gange, fordi folk skriver det som om, at alting er en realitet. Når man snakker med folk, så snakker de som om, at de ved alt, hvad der foregår. Det er lidt sjovt at følge med i.

I FC Barcelona noterede Martin Braithwaite, 31 år, sig for 58 kampe og ti scoringer. Og selvom den sidste tid var turbulent, så er den overodnede oplevelse i den catalanske storklub god.

- Det har været fantastisk. Jeg har ikke noget negativt at sige om min periode der. Jeg tror, at jeg har modbevist mange folk og kritikkere. Sidste år inden jeg blev skadet var jeg topscorer efter et svært transfervindue. Jeg ved, at jeg har niveau til at spille i Barcelona, men nogen gange sker de her ting med et trænerskifte. Sådan er livet.