Video : Tipsbladet
La Liga

Drama i Barcelona: Han er rasende på Xavi

Der er drama i FC Barcelona, hvor nogle udtalelser har gjort Xavi upopulær blandt ledelsen.

Opdatering 08.30: Joan Laporta har besluttet sig for at fyre Xavi - læs mere her

Det er ikke mere end et par uger siden, at FC Barcelona kæmpede for at overtale Xavi om at blive i posten som cheftræner. En mission, der lykkedes.

Nu er der imidlertid igen tvivl om cheftrænerens post, og der kan være en trænerudskiftning på vej i den spanske storklub. Det skriver flere spanske medier, heriblandt Sport, RAC1 og Relevo.

Nærmere bestemt skal FC Barcelonas præsident, Joan Laporta, være rasende på Xavi grundet nogle udtalelser forud for torsdagens kamp mod Almeria. Her sagde Xavi, at man “vil prøve at konkurrere med Real Madrid”, men slog fast, at Barcelonas økonomi giver store udfordringer på det punkt.

- Fansene er nødt til at forstå, at situationen er svær på et økonomisk plan og ikke har noget at gøre med for femogtyve år siden, hvor en træner kom og sagde, hvilke spillere han ville have med. Nu har vi ikke i de samme forhold som resten af ​​de europæiske klubber, og Barcelona-fans skal forstå det, sagde han.

Joan Laporta føler angiveligt ikke, at beskeden er den samme, som Xavi præsenterede for ham for et par uger siden, da de blev enige om at fortsætte samarbejdet.

Der skal også være andre udtalelser, der ikke er faldet i god jord.

Og midt i alt det her har Joan Laporta så givet den sportslige ledelse i klubben - sportsdirektør Deco samt Rafa Yuste og Joan Soler - grønt lys til at lede efter en ny træner til næste sæson, skriver Sport.

Flere andre medier som Relevo mener at vide, at nogle dele af bestyrelsen også har opfordret Joan Laporta til at fyre Xavi.

Samtidig pustes der til rygterne, i og med at hverken Laporta eller Deco dukkede op til FC Barcelonas kamp mod Almeria torsdag aften. Det var ellers planen, at Laporta skulle være der, lyder det fra Sport. 

Hvor tæt en trænerudskiftning reelt er på, er umuligt at sige, men stort set alle spanske medier skriver i hvert fald, at tvivlen om Xavis fremtid i FC Barcelona er tilbage.

Den tidligere midtbanespiller har været træner i FC Barcelona siden november 2021 og har i 140 kampe et pointsnit på 2,05 point pr. kamp.