Foto: Getty Images
La Liga

FCM-flop sat i forbindelse med Barcelona

Ukraineren bliver nu nævnt som en mulighed for den spanske storklub.

Det blev aldrig til den store oplevelse for Artem Dovbyk i FC Midtjylland. I stedet for et gennembrud blev det i første omgang til en udlejning til Sønderjyske, hvorefter han blev solgt til den ukrainske klub Dnipro.

Siden er der sket meget. Han blev en del af det ukrainske landshold og scorede ved EM i sommeren 2021, der sendte dem videre til kvartfinalen. 

Efterfølgende blev han i sommeren 2023 solgt til La Liga-klubben Girona, hvor han oplever stor succes, og det er blevet til fem mål i 11 kampe indtil videre. Det har fået mange til at få øjnene op for ham.

Det har den catalanske sportsavis Sport også, som har udpeget en række spillere, der kan blive den nye 'Lewandowski' for Barcelona - og her er Dovbyk en af dem. Her bliver han beskrevet som en af navnene på det spektakulære Girona-hold, som i øjeblikket fører den spanske liga.

Derudover bemærkes det, at han er en eksponent for den ukrainske fodboldskole.

Ifølge Transfermarkt har FCM stadig 30 procent af en videresalgsklausul for Dovbyk.

Foruden ham bliver blandt andet Moise Kean, Mehdi Taremi, Anthony Martial, Youssoufa Moukoko og Victor Boniface nævnt.

I FC Midtjylland nåede Artem Dovbyk at spille 22 kampe, hvor det blev til et enkelt mål. Han er dog noteret for at have været med i mesterskabssæsonerne 2018 og 2020. Derudover har han vundet pokalturneringen både med FCM og Sønderjyske.

Selv betalte Girona omkring 50 millioner kroner for ukraineren, men han har selv peget på, at han ikke føler et pres, selvom det er en rekordpris for den catalanske klub. Læs mere om det her.