Video : Tipsbladet
La Liga

Girona har tre uger til at blive skilt fra City

Der er lagt op til flere muligheder, så begge klubber kan spille med i Champions League i næste sæson.

Den catalanske klub Girona har i denne sæson overrasket stort i La Liga, hvor de har sikret sig en plads i Champions League i næste sæson. Dog står noget i vejen for deres deltagelse.

Klubben er nemlig under den samme parably som Manchester City, City Football Group. Det betyder, at begge klubber ikke kan spille med i den største klubturnering. Derfor skal de to klubber nu finde en måde at blive skilt på. Det skriver nyhedsbureauet AP.

Her bliver der peget på, at det europæiske fodboldforbund UEFA har givet Girona en deadline til 3. juni til at finde en løsning. I det dokument, som føromtalte nyhedsbureau er kommet i besiddelse af bliver der åbnet for to muligheder.

Den ene handler om, at City Group enten kan sælge deres aktier i klubben til en uafhængig tredjepart, så deres ejerandel bliver reduceret til under 30 procent eller, at de overfører alle aktier i en af klubberne til en såkaldt blind trust, som skal overvåges af et panel i UEFA. Det er noget, som Milan og Toulouse har gjort med deres investor RedBird Capital.

Det skal de have opfyldt inden 3. juni, og så gælder det også, at de to klubber ikke må handle spillere mellem sig. Hverken transfers eller lejeaftaler indtil september 2025.

Samtidig skal Girona også ændre deres bestyrelse, så man sikrer sig, at det ikke er de samme personer, der tager beslutningerne i de to klubber, når de begge spiller med i europæisk fodbold.

Hvis UEFA ikke godkender City Football Groups afviklingsforslag, så kan enten Girona eller Manchester City risikere at blive udelukket fra Champions League i den kommende sæson. I stedet vil den ene klub spille i Europa League.