Video : Tipsbladet
La Liga

Lewandowski langer ud efter spanske dommere

Robert Lewandowski mener, at de spanske dommere er med til at gøre ligaen mere defensiv.

Han sparker konstant bolden i kassen, men nu sparker Robert Lewandowski også - i overført betydning, godt nok - ud efter de spanske dommere.

I et interview med meczyki.pl retter FC Barcelona-stjernen således en kras kritik af den spanske dommerstand, som, mener han, giver for lang snor til defensivspillere. Noget, der ifølge polakken er med til at ødelægge ligaen.

- Jeg mener, at dommerne fejlfortolker mange situationer. Jeg ved ikke, hvem der har ansvaret for det, for måske ville de gerne have det anderledes, men måske har de nogle retningslinjer om, hvad de skal være opmærksomme på, og hvad de ikke skal være opmærksomme på, siger Robert Lewandowski og uddyber:

- La Liga har ændret sig og er ikke så offensiv, som den plejede at være. Selvfølgelig er hver sæson anderledes, og det vil måske ændre sig nu, men der er mange hold, der ikke vil spille fodbold og er meget defensive.

- Sammenlignet med andre ligaer lægger La Liga ikke ligefrem op til offensiv og attraktiv fodbold. Dommerne og de ansvarlige for, hvilke situationer der reageres på fra dommerne, er medskyldige i, at det er sådan.

Robert Lewandowski, 35 år, har spillet lidt over et år i La Liga for FC Barcelona. Før det spillede han 12 år i tysk fodbold for henholdsvis Borussia Dortmund og Bayern München.