• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Anders Dehn

AaB-reserve på U21-landsholdet foran fast mand: Jeg forstår dit spørgsmål

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Søren Tengstedt er udtaget til U21-landsholdet, selv om Mikkel Kaufmann er foran ham i AaB. Landstræner Albert Capellas forstår, hvis man undrer sig, men han forklarer det med, at Tengstedt passer bedre som type til det, han har brug for.

Af Anders Dehn

Da Albert Capellas udtog sit U21-landshold mandag formiddag, var de fleste af navnene forventede. De var også med sidste gange, og da vandt Danmark begge sine opgør, så hvorfor skulle Capellas skifte ud?

Der var dog en enkelt kanin i den spanske hat. AaB's Søren Tengstedt er udtaget, selv om han bare har spillet 35 Superliga-minutter i denne sæson. Det er i øvrigt også de eneste i karrieren hidtil.

Capellas har udtaget ham af to grunde: Han er angriber, og han er (måske) fremtidens mand på U21-landsholdet.

Læs også:U21-landsholdet møder Ukraine og Malta: Her er truppen

- Vi valgte ham, fordi vi skulle bruge en angriber mere, fordi Victor Jensen ikke blev klar, selv om vi ventede til sidste øjeblik. Vi ved, at han ikke har spillet for AaB. Det er derfor, han er en overraskelse. Men vi kender hans tekniske færdigheder. Han har nogle særlige kvaliteter med bolden, og han kan spille på forskellige positioner i front. Det er derfor, vi mente, at han passer til vores måde at spille på. Når vi vælger spillere, ser vi også efter, hvem der passer til den måde, vi gerne vil spille på, siger U21-landstræneren til tipsbladet.dk.

- Vi har også valgt ham, fordi vi vil se nærmere på ham. Se hans egenskaber i træning med os. For at se, om han er en spiller, som vi kan bruge i fremtiden. Det er det samme, som vi for eksempel gjorde med Japhet Sery Larsen i oktober. Vi havde mulighed for at se nærmere på en ung spiller og lære ham at kende. Nu kender vi Japhet, men "Lungi" er tilbage, og der er derfor, der ikke er plads til Japhet. Det er det samme med Tengtstedt.

En væsentlig årsag til, at Tengstedt sjældent spiller for AaB, er Mikkel Kaufmann. Angriberen har fået et gennembrud i efteråret med fem mål i 13 Superliga-kampe, og han er endda et halvt år yngre end 19-årige Tengtstedt.

Læs også:Brentford-dansker på U21-landsholdet: Det var vildt overraskende for mig

Når nu de i AaB vurderer, at Kaufmann er foran sin holdkammerat, hvorfor har Capellas så udtaget Tengtstedt?

- Kaufmann er også en spiller, som vi følger, for han spiller mange kampe. Det var ikke kun Kaufmann, der var en mulighed, men for os er han en anden slags spiller, og vi ledte efter en bestemt form for spiller i det her tilfælde. På 9'er-positionen har vi Jacob Bruun og Jens Odgaard, og vi mente, at øjeblikket ikke var det rette for Kaufmann endnu. Men vi scouter ham selvfølgelig, siger han.

- Jeg kan desværre kun vælge 22 spillere, og vi skal træffe nogle valg. Det er det valg, vi har truffet. Jeg forstår dit spørgsmål, men vi var på udkig efter en anden type spiller, som også kan spille som kant.

Om det så rækker til spilletid, må de kommende 15 dage vise. Danmark møder Ukraine den 15. november og Malta fire dage senere. Begge er en del af EM-kvalifikationen.

Læs også:Udtaget til U21-landsholdet for første gang: Forventer, jeg kan byde mig til

Læs også:U21-landstræneren: Vi skal gribe chancen for at gå i udbrud i gruppen

Læs også:Dansk U21-landstræner: Vi står med en rigtig god fornemelse

---------------------------

Se FC København i den afgørende Europa League-playoff mod HNK Rijeka på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus