Åbner for dansker på sydamerikansk landshold
Foto: Jan Christensen/Getty Images
Landshold

Åbner for dansker på sydamerikansk landshold

Den danske højre back har peruvianske rødder, og den slags spillere har nationens nye landstræner et ekstra godt øje til.

Peru missede chancen for at blive en del af Danmarks gruppe ved VM i Qatar, da de tidligere på året tabte den afgørende playoffkamp til Australien. 

Det kostede også Ricardo Gareca jobbet som Perus landstræner. Siden er Juan Reynoso blevet anset, og han kigger uden for Perus græner, når han skal samle sit landshold, der skal kæmpe om at komme med til VM-slutrunden i 2026.

- Vi er interesseret i at invitere spillere med peruviansk afstamning. Det er en niche, som vi må udforske. Hvis de er unge, er det bedre. Så kan vi tilføje dem, og så kan de have en fremtid på Perus landshold, siger Juan Reynoso ved sin præsentation for ganske nyligt ifølge Perú21.

Det er en interessant melding for Silkeborg IF's højre back Oliver Sonne, der har peruvianske rødder. Han har selv budt muligheden velkommen, og nu kommer den da øjensynligt tættere på, da holdets nye landstræner også åbner for at kigge i blandt andre danskerens retning.

- Jeg har ikke hørt fra nogen, der træffer store beslutninger, men det vil selvfølgelig være spændende, hvis de [Peru, red.] kontakter mig. Jeg håber, at det sker. Det ville være helt vildt at spille ved et verdensmesterskab, sagde Oliver Sonne for ganske nyligt til Silkeborg IF’s podcast “BAG LINJERNE".

I Silkeborg IF kan den unge højre back se frem til masser af spilletid, da man har solgt Rasmus Carstensen, hvor han kan imponere Juan Reynoso. Med alderen foran sig, så skal han fremadrettet forsøge at vippe Luis Advíncula og Aldo Corzo, der begge er over 30 år, af pinden på positionen.

Bliver Oliver Sonne indkaldt af Juan Reynoso til Perus landshold, så vil han træde i samme fodspor som Santiago Ormeño og Gianluca Lapadula, der har henholdsvis mexicanske og italienske rødder, men nu stiller op for Peru.

Oliver Sonne, 21 år, kan se frem til spilletid på mandag, når Silkeborg IF møder AaB. Her må det forventes, at han starter inde, da man er meget tæt på at sælge Rasmus Carstensen til KRC Genk.

Sommerens 20 største transfers i fodbold - klik her og se mere.

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.