Foto: IMAGO
Landshold

Anbefaling: Hent Michael Essien i FC Nordsjælland

Ghana skal have ny landstræner, og her bliver der peget på blandt andre Michael Essien, der er i FC Nordsjælland.

Selvom Superligaen har et hav af dygtige spillere og store profiler, så skal man velsagtens udenfor kridtstregerne for at finde den største stjerne af dem alle.

Han sidder på trænerbænken i FC Nordsjælland og hedder Michael Essien.

To engelske mesterskaber, en Champions League-titel og to deltagelser ved VM med Ghana er blot et lille udpluk af hans meritter fra tiden som aktiv spiller, hvor han var blandt klodens bedste midtbanespillere i Chelsea.

Nu er han gået trænervejen i FC Nordsjælland, hvor han er såkaldt Players Coach. Står det til den tidligere ghanesiske landsholdsspiller Charles Taylor, så måtte Michael Essien dog meget gerne overtage et andet job.

- Hvis folk som Michael Essien, Laryea Kingston og Stephen Appiah har overskud til at lede holdet [Ghana, red.], bør de have jobbet. Det er dem, der kan håndtere holdet. Hvis vi udnævner dem, vil du se forbedringer, siger han ifølge GhanaWeb.

Ghana står lige nu uden landstræner, da man for nyligt fyrede Chris Hughton efter en skuffende omgang ved AFCON, hvor man røg ud efter gruppespillet. Michael Essiens navn er ifølge GhanaWeb nu igen og flere andre gange blevet nævnt som en mulighed til landstrænerjobbet.

Laryea Kingston og Stephen Appiah, som Christian Taylor også nævner, er ligesom Michael Essien tidligere fodboldspillere. Der er dog ingen af de to, der ser ud til at have startet en trænerkarriere.

Michael Essien, 40 år, er på kontrakt som Player Coach i FC Nordsjælland frem til sommeren 2025.