• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Anders Dehn

Banggaards EM-blog: Det kan kun gå for langsomt

Banggaards EM-blog: Det kan kun gå for langsomt
Foto: Valerio Pennicino/Getty Images

I løbet af U21-EM skriver forskellige danske spillere blogs for tipsbladet.dk. Vi lægger ud med veteranen Patrick Banggaard, der ikke kan vente med at komme i gang med sin egen fjerde slutrunde.

Af Anders Dehn

Så er det i morgen, det går løs. Vi begynder U21-EM mod Italien, og jeg begynder som regel at rette fokus mod den kommende kamp to dage før. Det er fint at have nogle træninger og nogle testkampe op til, men det er nu, det begynder at blive alvor, og det er nu, vi skal være klar. Så det glæder jeg mig personligt rigtig meget til.

Jeg tror altid, man er lidt spændt, når man skal spille kampe. Nu går man bare og venter på, at første kamp kommer. Det kan egentlig kun gå for langsomt.

Jeg har brugt tiden op til slutrunden på lidt af hvert. Vi gik forholdsvis tidligt på ferie nede i Darmstadt (20. maj, red.), så har jeg haft tid til en lille uges ferie for at få koblet af og tænke på noget andet end fodbold. Det, tror jeg, har været det bedste for mig.

Så har jeg været så heldig at træne med i min tidligere klub, Midtjylland, så jeg kunne holde mig gang frem til EM. Det har i det hele taget været positivt at komme tilbage til Danmark, når jeg ikke bor der længere. Det er også fint, at mine holdkammerater taler dansk igen.

Den sidste uge har jeg blandt andet brugt hjemme ved min kæreste. Hun skulle gøre sin uddannelse færdig, før vi flytter sammen til Tyskland, så der var nogle praktiske ting, der skulle ordnes. Når vi er samlet med landsholdet, går formiddagen med træning, og ellers slapper vi af med nogle brætspil eller noget Netflix. Lige nu ser jeg Homeland.

Jeg tror, at det er vigtigt, når man ikke er på træningsbanen, at man lige får koblet af og får lavet noget andet, som ikke er fodboldrelateret. Der synes jeg, at brætspil eksempelvis er en god mulighed for at få tankerne væk fra det.

Vi har det i det hele taget godt sammen på U21. Jeg synes, truppen er godt sat sammen, og alle har det godt med hinanden. Så det er egentlig meget naturligt at falde ind i gruppen.

Selvfølgelig kæmper man for sin plads, sådan vil det altid være i den her verden, men mange af os har spillet sammen i flere år efterhånden. For mig er det min fjerde slutrunde (EM og VM med U17 i 2011 samt U21-EM i 2015, red.), så jeg tager nogle erfaringer med, også omkring det der sker uden for banen. For eksempel er der meget mere fokus fra pressen. Det er klart nogle erfaringer, man kan bruge.

Vi er havnet i en svær pulje med Italien, Spanien og Tjekkiet, men andet ville også være unaturligt, når vi er til en slutrunde. Selvfølgelig skal vi have fokus på, hvilke hold vi møder, men det vigtigste er, hvad vi kan gøre. Vores spidskompetence er nok kollektivet, så det tror jeg er vigtigt, at vi har meget fokus på frem for individet.

Skal jeg være helt ærlig, så betyder det faktisk ikke noget for mig, hvem de stiller med. Det må man tage, når man når til kampene.

Nu glæder jeg mig bare til, kampene går i gang.

Patrick Banggaard har sendt nogle billeder fra livet i landsholdslejren med. Få et lille indblik i spillernes slutrundedagligdag her.

DBU har venlig udlånt et billede fra det U17-EM i 2011, som Banggaard omtaler i sin blog. Der er flere nuværende U21- og A-landsholdsspillere på.

Superliga

Mere Superliga

Fokus