Landshold Victor Risager

Bekymret for Eriksen: Selvfølgelig ikke det bedste for landsholdet

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Landstræner Kasper Hjulmand erkender, at Christian Eriksens situation i Inter i øjeblikket ikke er optimal.

Af Victor Risager

Knap 90 minutter på bænken.

Det er hverdagskosten for Christian Eriksen i øjeblikket, når Inter spiller. Den danske landsholdsstjerne har godt nok fået spilletid i tre af de seneste fire kampe, men det er ikke blevet til mere end fem minutter i en eneste af de kampe - eller nogen klubkamp siden oktober.

Og det er bekymrende for landstræner Kasper Hjulmand.

Læs også:Kasper Hjulmand om skandale-VM: Boykot er ikke det rigtige

- Ja, det er klart, at hvis ikke Christian får mere spilletid, end han har fået det sidste stykke tid, kan han jo ikke være på sit bedste, når vi mødes igen til i marts, siger landstræner Kasper Hjulmand på et pressemøde mandag og tilføjer:

- Det gælder for Christian, som det gælder for alle spillere, at hvis de spiller og har en rytme de er i og et vist niveau, kan de bringe det med ind i lejren. Hvis de er ude af holdet en mindre periode, er det ikke sikkert, at det gør noget. Men hvis det er over længere tid, så gælder det for Christian som med alle andre, at det selvfølgelig ikke er det bedste for landsholdet.

Ingen bekymringer for Simon Kjær
I den rød-sorte del af Milano har landsholdsanfører Simon Kjær omvendt stor succes hos AC Milan, hvor han er en stor profil i hjertet af klubbens forsvar, men forleden løb han ind i en skade.

Det bekymrer dog ikke landstræneren, der ikke frygter at skulle undvære forsvarskrumtappen i foråret. 

- Nej, det tror jeg ikke. Men vi kan ikke udtale os præcis om spillernes skader i klubberne på grund af særlige regler, men jeg tror ikke, at vi skal være bekymrede for landsholdet. Der er lang tid til, at vi skal spille, og Simon skal nok komme tilbage, siger Kasper Hjulmand. 

Læs også:Kalder Qatars VM for håbløs beslutning - men tager hatten af for DBU

Læs også:Hvordan svarer Hjulmand og DBU på VM-kritikken?