Foto: Getty Images
VM

Hvordan svarer Hjulmand og DBU på VM-kritikken?

Video: Skal Danmark tage med til VM i Qatar? Og hvordan bliver debatten? Tipsbladet ser nærmere på et svært spørgsmål for DBU og landsholdet.

Danmarks landshold får mandag aften sine modstandere i VM-kvalifikationen, når der fra klokken 18 trækkes lod til puljerne i Europa.

Der skal spilles 10 kampe i 2021 om billetterne til VM i Qatar, der spilles i november og december 2022.

Men skal Danmark overhovedet med til den kontroversielle slutrunde?

Læs også:Tidligere Superliga-profil vil have Messi og Ronaldo med i protest

I sidste fredags udgave af Tipsbladet opfordrede flere markante stemmer Danmark og DBU til at blive væk fra VM-slutrunden, og Tipsbladets chefredaktør Troels Bager Thøgersen og journalist Anders Dehn, der står bag en fire uger lang serie om Qatars VM-slutrunde, tror ikke, debatten dør mandag aften, når Danmark får modstanderne til kvalifikationskampene i 2021.

- Jeg tror ikke på, at det [VM] bliver flyttet. Men jeg er spændt på, hvad reaktionerne bliver. Jeg troede, det hele skulle handle om, hvordan landsholdet spiller, men det er jeg ikke så sikker på længere. Det her kan blive svært at komme udenom, siger Troels Bager Thøgersen.

- Vi får det at se efter lodtrækningen mandag aften, hvor der er virtuelt pressemøde med Kasper Hjulmand. Det kunne jo være, nogle af spørgsmålene kunne komme til at handle om værtskabet og arrangørlandet, siger Anders Dehn.

Læs også:Afstemning: Bør Danmark boykotte VM i Qatar?

- Ja det kunne da være, at nogen så det som en kærkommen lejlighed til at spørge ind til, hvordan den slutrunde spiller sammen med DBU's og DBU's lederes og træneres værdier og kompas, siger Troels Bager Thøgersen.

Se hele analysen i videoen, du finder i linket for oven.

Hør blandt andet, hvorfor VM-slutrunden i Qatar også kan være et vigtigt og specielt emne for landstræner Kasper Hjulmand, der ligesom DBU-ledelsen lægger stor vægt på sammenhængen med resten af samfundet.

Læs også:Rasende politiker: Jeg har lyst til at ringe til statsministeren

Læs også:Leder: Hvor mange døde mennesker må en VM-kamp koste?

Læs også:Frygter for sit liv: Hvis jeg skal dø, vil jeg hellere dø her end dø der