• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Anders Dehn & Troels Bager Thøgersen

Rasende politiker: Jeg har lyst til at ringe til statsministeren

Foto: Getty Images

De Radikales Jens Rohde er ekstremt uimponeret af Qatar som VM-vært og kalder beslutningen om at give slutrunden til den lille golfstat 'dybt korrupt'.

Af Anders Dehn & Troels Bager Thøgersen

De Radikales idrætsordfører Jens Rohde giver ikke meget for de fremskridt, der ifølge DBU-formand Jesper Møller og Amnesty International er på vej for migrantarbejdere i Qatar som følge af VM-slutrunden i 2022.

- Jeg vil sige det samme, som jeg sagde til Jesper Møller. Jeg har sådan en lyst til at trække bukserne ned på alle fodboldbosserne og give dem en omgang smæk, for jeg er rasende overfor, hvordan fodboldens pinger stjæler sporten, siger folketingspolitikeren til Tipsbladet.

Onsdag var det præcis 10 år, siden Qatar fik tildelt værtskabet, og i disse uger er der samtidig to år, siden slutrunden skal spilles. DBU holder fast i, at unionen ikke vil boykotte slutrunden, med mindre regeringen forlanger det, men Rohde mener, at DBU bare skubber sit ansvar fra sig.

Læs også:Råb om hjælp: Hvordan skal vi overleve?

- Jeg synes, det er ansvarsforflygtigelse at lægge beslutningen over på os i Folketinget. Idrætsorganisationerne vil jo ikke have, at vi blander os. De skal bare sige til, så skal du bare se. Det vil tage mig to minutter at lave et beslutningsforslag om, at vi boykotter VM i fodbold i Qatar. Hvis jeg bliver bedt om at tage en beslutning, så er det det, jeg vil gøre, og det har ikke noget med en amerikansk militærbase i Qatar at gøre. Det vil handle om, at det VM er rent svineri fra A til Z, siger han.

Så selv om han ikke mener, at det bør være en politisk beslutning, er han fristet til at tage affære alligevel.

- Som folkevalgt står jeg i et krydsfelt, hvor jeg mest af alt har lyst til at ringe til statsministeren og sige, at det VM skal boykottes. At vi skal bede DBU om ikke at stille op. Jeg mener, at det officielle Danmark skal holde sig langt væk fra VM-slutrunden i Qatar, siger Jens Rohde.

Læs også:Qatar bruger VM og Danmark til historiens største PR-operation

Den radikale politiker er en af en række fremtrædende kilder, der i fredagens Tipsbladet forholder sig til VM-slutrunden om to år. Tipsbladet kommer som indstik i Ekstra Bladet, og foruden Rohde får du interview med:

  • Finnen Riku Riski, der i fjor nægtede at rejse med landsholdet til Qatar
  • Kommunikationsdirektør i Arbejdernes Landsbank, en af DBU's største sponsorer
  • Kulturminister Joy Mogensen og SF'eren Karsten Hønge
  • DBU-formand Jesper Møller
  • Den tidligere FC Midtjylland-profil Tim Sparv
  • Og endnu flere...

Læs også:Det store overblik: Bør Danmark stille op til VM 2022?

Læs også:VM-skandalens vilde detalje: Spioner holdt øje med Qatars rivaler

Læs også:Over 100 nødråb fra Qatar: De behandler mig som en hund