Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Landshold

Danmark trodser FIFA: Kjær med særligt anførerbind

Danmarks anfører vil spille med "One Love" på ærmet, siger Christian Eriksen på et pressemøde lørdag.

Tipsbladet i Qatar.

Simon Kjær spiller med et anførerbind med teksten "One Love", når Danmark skal spille deres kampe ved VM.

Det siger Christian Eriksen på et pressemøde lørdag.

Her blev han spurgt ind til, hvad planerne er, efter at FIFA har annonceret, at forbundet selv vil diktere nogle andre opråb, som skal være på anførerbindene ved slutrunden. Og Eriksen afslører altså, at Simon Kjær og co. trodser det og spiller med "One Love"-anførerbindet. 

- Jeg har hørt i dag, at beslutningen er blevet taget i dag, at Simon spiller med det. Så ja, det går jeg ud fra, at han gør, siger Christian Eriksen på pressemødet.

Fodboldirektør i DBU, Peter Møller, forklarer:

- Der er ikke meget, der har ændret sig. Det har hele tiden været vores intention at spille med det armbind, og det vælger vi så at gøre, siger han og tilføjer:

- Vi har haft tre spor, vi har kørt efter. Kritisk dialog og et ønske om at bære et budskab på vores træningstrøjer - det fik vi afslag på af FIFA. Vores tredje ben har været ønsket om at spille med det her armbind, og det er et ønske, vi har delt med blandt andre Holland, England og Tyskland. Der er vi enige, og derfor spiller vi med det.

Samtidig siger direktøren, at man ikke planlægger flere protesttiltag, mens han til spørgsmålet om en eventuel straf fra FIFA siger:

- Hvad straffen skulle blive, ved jeg ikke noget om. Det får vi måske en indikation om, fordi England og Holland spiller dagen inden os. 

Simon Kjær bliver ikke eneste anfører med det omtalte anførerbind. Også Harry Kane og Manuel Neuer fra henholdsvis England og Tyskland har varslet, at man vil spille med "One Love"-anførerbindet.