• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Tipsbladet.dk

Dansk dominans: Sådan ser et nordisk drømmehold ud

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

I Norge og Sverige debatterer de, hvorfor Danmark er så meget bedre, når det kommer til at udvikle spillere. Men hvor slemt står det egentlig til, når man kigger på A-landsholdene? Tipsbladet har besluttet at lave et kombineret nordisk landshold.

Af Tipsbladet.dk

Hvem er bedst i Norden?

Engang var det spørgsmål til debat, men det er det ikke længere. Danmark er bedst, og så må de andre slås om andenpladsen. 

Den andenplads kunne Sverige engang gøre et rimeligt krav på, men nationen kommer fra en nedrykning i Nations League, hvor man var i pulje med Norge, der var tæt på at rykke op.

Island har ikke helt samme pondus som tidligere, og så er der Finland, som nok også toppede ved EM sidste år.

Med tanke på, at der er store debatter i gang i Norge og Sverige om, hvorfor Danmark er så meget bedre til at udvikle spillere, har Tipsbladet besluttet sig for at se nærmere på, hvordan et kombineret nordisk landshold ville se ud.

Og lad det være sagt med det samme: Danmark dominerer.

MÅLMAND

Kasper Schmeichel, Danmark

Godt nok har han ikke fået den bedste start i OGC Nice, men keeperen er stadig foran de nordiske forfølgere. Finlands Lukas Hradecky er en god spiller, der fortjener ros for sine præstationer for Bayer Leverkusen, men han er efter Schmeichel. Det samme er Aston Villas Robin Olsen, ligesom Norges Ørjan Nyland, der er uden kontrakt for tiden. 

FORSVAR

Rasmus Nissen Kristensen, Leeds United
Simon Kjær, AC Milan
Andreas Christensen, FC Barcelona
Joakim Mæhle, Atalanta

Rasmus Nissen Kristensen er ved at etablere sig i Premier League og er fast mand for Leeds United. Det er 50/50 med ham og Daniel Wass på landsholdet. Vi kunne også have peget på Wass. Men Wass kom retur til Brøndby IF uden meget spilletid, og imens har "NK" spillet sig godt ind i varmen hos Hjulmand. Med en offensiv tilgang er det ham, vi vælger på dette landshold. Ingen af vores nordiske venner kommer tæt på en plads på højrebacken.

I midterforsvaret husker de fleste nok, at Victor Lindelöf er en udmærket spiller, men det er også en spiller, der ikke får spilletid. Så vi har valgt Simon Kjær fra AC Milan, der godt nok er ved at arbejde sig tilbage fra en langvarig skade, men er en dygtig og rutineret spiller. Han er dog under pres fra Lindelöf og ikke mindst Joachim Andersen, der har været strålende for Crystal Palace og efterhånden ligner en spiller, der er klar til at tage over i landsholdets forsvar. 

Venstrebacken står der Joakim Mæhle på. Ludwig Augustinsson er nummer to.

MIDTBANE

Pierre Emile Højbjerg, Tottenham Hotspur
Christian Eriksen, Manchester United
Martin Ødegaard, Arsenal

Midtbanen bobler af talent, og vi har valgt tre dygtige boldspillere. Som den mere kontrollerende midtbanespiller har vi Pierre Emile Højbjerg som et sikkert kort - Tottenham-profilen er ganske enkelt fremragende for tiden. Ved siden af spiller de mere offensive spillere i Christian Eriksen, der er bedre end nogensinde, og Arsenals Martin Ødegaard, som også er en rigtig fin spiller.

Emil Forsberg er også en dygtig spiller, men han er ikke bedre end de tre førnævnte, mens Thomas Delaney også må acceptere en rolle som reserve på dette hold.

ANGREB

Dejan Kulusevski, Tottenham Hotspur
Erling Braut Haaland, Manchester City
Alexander Isak, Newcastle United

Her er Danmark ikke stærkest, selv om Andreas Skov Olsen, Jonas Wind, Kasper Dolberg, Martin Braithwaite og Mikkel Damsgaard alle har vist lovende takter til tider. Skov Olsen er tættest på at komme på holdet, men må sande at Dejan Kulusevski fra Tottenham Hotspur trods alt er på et lidt højere niveau.

På den anden kant er der også hård kamp om pladsen, men vi vælger at gå med svenske Alexander Isak, der er en dygtig målscorer. Denne sommer rykkede han for over 500 millioner kroner fra Real Sociedad til Newcastle United, og forventningerne til svenskeren er enorm. Han er angriber, men vi spiller ham fra venstre, hvor han så skal trække ind i banen og give plads til Joakim Mæhle.

Og så er der 9'eren, hvor ja, der er både Zlatan Ibrahimovic, Kasper Dolberg, Jonas Wind, og hvad de ellers hedder. Men altså, ham der Erling Haaland ligner en spiller, der godt kan blive til noget i fremtiden...

Her er holdet: