• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Ole Hoffskov

Danske stjerner rykker ned: Vil vædde på transfers

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Flere danske landsholdsspillere- og emner er rykket ned i denne sæson, og det bør få alarmklokkerne til at ringe hos landstræner Kasper Hjulmand.

Af Ole Hoffskov

Sæsonen er forbi de fleste steder, og for de danske landsholdsemner Rasmus Nissen Kristensen, Daniel Iversen, Victor Kristiansen, Jannik Vestergaard, Oliver Christensen og Martin Braithwaite endte det med den ultimative nedtur.

Alle rykkede ned med deres klubhold i enten England, Spanien eller Tyskland, og det er en hovedpine for spillerne, men også for det danske landshold, hvor Kasper Hjulmand aldrig har lagt skjul på, at han vægter det meget højt, at spillerne bliver matchet på allerhøjeste niveau.

- Det er skidt nyt for Kasper Hjulmand. Hans spillere skal have tempo og ikke mindst højt spillemæssigt niveau i benene, når de skal på landsholdet, så at seks aktuelle ryger ned er meget uheldigt for landstræneren, siger Tipsbladets chefredaktør Troels Bager Thøgersen og fortsætter:

- Den medvind, der var op til og under EM, og hele vejen i kvalifikationen til VM, er væk. Lige nu kommer modgangen, og Hjulmand skal da håbe, at adskillige af de her spillere skifter klub i de næste tre måneder.

- Det er jo ikke sådan, de glemmer, hvordan man spiller fodbold, men det daglige niveau betyder jo alt, Hjulmand kan jo dårligt nok nå at træne med spillerne, før de skal i kamp, så timingen er ikke god.

Det er naturligvis en mulighed, at spillerne søger nye græsgange i sommerens transfervindue og dermed slipper for turen ned i den næstbedste række, og det er et sandsynligt scenarie for en række af de tidligere nævnte landsholdsemner.

- Jeg tør vædde med, flere af disse spillere bliver solgt i løbet af sommeren, fastslår Troels Bager Thøgersen, der dog ikke nævner, hvad han er klar til at sætte på højkant. 

Han er sikker på, at minimum én danskerafgang vil finde sted i Leicester City, der er ude af Premier League syv år efter, at klubben vandt mesterskabet..

- Jannik Vestergaard skal væk uanset hvad. Der må være for meget bagage med en klub, der ikke har levet op til løfterne, da han kom fra Southampton, og Leicester har også brug for pengene.

- Jeg er mere i tvivl om Daniel Iversen og Victor Kristiansen. Leicester kommer ikke til at forære dem væk, og de er skingrende vanvittige, hvis de i januar gav backen en lav frikøbsklausul, når nu nedrykningsfaren allerede var helt tydelig på det tidspunkt. Men hvis nogen kommer med nok penge, vil alt nok være til salg, lyder det fra Tipsbladets chefredaktør.

I Tyskland er Wahid Faghir, som lige nu er udlejet til FC Nordsjælland, og Nikolas Nartey også i farezonen for at rykke ned, men VfB Stuttgart har to playoff-kampe mod Hamburger SV til at sikre overlevelse i Bundesligaen. 

I videoen i toppen af artiklen kan du høre Rasmus Nissen Kristensen forholde sig til fremtiden efter Leeds Uniteds nedrykning.