• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Mikkel Fuhr Nielsen

DBU ansætter nøglemedarbejder til Kasper Hjulmand

Foto: Lars Rønbøg/Getty Imag

Den tidligere FC Roskilde-træner Rasmus Monnerup skal hjælpe det danske herrelandshold frem til efter EM i 2024.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Ud over at VM var en kolossal skuffelse for det danske herrelandshold, så er der også sket en større rokade i landsholdets scoutingafdeling.

Morten Karlsen er rykket til Orange County som assistenttræner, mens Jonathan Hartmann har for travlt med opgaverne i Lyngby BK til, at han også kan varetage rollen som DBU-scout.

Anders Madsen er den sidste tilbageværende i landsholdets scoutingafdeling, og derfor opstod muligheden for den tidligere FC Roskilde-træner Rasmus Monnerup, som ikke tøvede med at sige ja.

Det fortæller han i et interview til Tipsbladet.

- Jeg har talt nogle gange om muligheden med Kasper (Hjulmand). Tidligere har det ikke lige passet, men denne her gang kunne vi godt få enderne til at mødes, siger han til Tipsbladet.

Rasmus Monnerup, der til dagligt er fodboldekspert på Mediano, har til opgave at kigge nærmere på San Marino og Slovenien i den kommende landsholdstermin.

- Opgaven består i at tage ned og se den modstander Danmark skal spille mod. Derfra kommer jeg med mit bud til Kasper (Hjulmand), Morten (Wieghorst), Christian (Poulsen) og Thomas (David Sørensen), som er chefanalytiker, på, hvordan jeg synes, at man skal spille mod den pågældende nation.

- Det handler om at identificere styrker og svagheder samt hvad en eventuel gameplan kan være mod den pågældende nation, lyder det fra Monnerup.

Rasmus Monnerup vil fremover assistere Kasper Hjulmand og det øvrige trænerteam på landsholdet. (Foto: Lars Rønbøg).

Rasmus Monnerups første opgave bestod i at analysere Kazakhstan, og planen er lige nu, at han følger Danmarks modstandere frem til EM 2024. Kvalificerer Danmark sig til slutrunden i Tyskland, så vil Rasmus Monnerup også være en hjælpende hånd så længe man er med i turneringen.

- Nogle gange kan det være sundt at få nogle udefra til at komme med deres synspunkter. Det giver en god anledning til at diskutere tingene og snakke om dem. Nogle gange vil man være meget enige, mens det andre gange kan fungere som en øjenåbner.

- Det kan man så vælge at gøre brug af eller holde fast i den oprindelige plan. Jeg har selv benyttet mig af det, da jeg var træner, og det kan godt være en øjenåbner, så det bliver min opgave nu her med landsholdet.

40-årige Rasmus Monnerup har tidligere været cheftræner i Birkerød, inden han af to omgange stod i spidsen for FC Roskilde, da de lå i 1. division. Siden 2016 har han været ekspert på Mediano.

I DBU-regi var Kazakhstan hans første scoutingopgave, og det tændte en ekstra ild i Rasmus Monnerup.

- Jeg synes, det er virkelig sjovt at snakke og analysere fodbold, men jeg kan også godt mærke, at det er sjovt at være lidt tættere på et hold og være engageret på den måde.

- Jeg har på intet tidspunkt besluttet mig for, at jeg ikke skal være træner igen. Jeg har bare været glad for at lave Mediano. Det er sjovt, det har passet godt til mig og det har givet mig mulighed for at sige nej til nogle henvendelser.

- Derfor er det også en god mulighed for mig at prøve kræfter med fodbolden igen hos DBU, og så kan det godt være, at der skal skrues op for trænerdelen igen på et tidspunkt.

Sidder man som Mediano-lytter og frygter for færre udsendelser med Rasmus Monnerup, så kan man godt få pulsen ned igen. Han hjælper udelukkende Kasper Hjulmand i forbindelse med landsholdsterminerne, og fortsætter ufortrødent som lyd i dine høretelefoner resten af tiden.

Danmark har fået en blandet start på kvalifikationen til EM, hvor man indledte med en sejr over Finland, inden man smed en 2-0-føring til Kazakhstan. Nordirland i Parken og Slovenien på udebane er landsholdets næste modstandere i juni.