Video : Tipsbladet
Landshold

Landstræner lovpriser FCK-stjernefrø

Danmarks U19-landstræner sætter ord på udtagelsen af truppen til U19 EM-slutrunden, der løber af stablen senere i juli.

Morten Eskesen har netop sat navn på de 20 spillere, der er blevet udtaget til U19 EM-slutrunden, der skydes i gang om godt to uger i Nordirland.

Hele syv af dem spiller for FC København, og for den unge angriber Amin Chiakha er det første gang, at han er med i U19-truppen. 

Og det er fuldt fortjent, fortæller U19-landstræner Morten Eskesen til Tipsbladet. 

- Han har haft et rigtig, rigtig flot forår på U19-holdet. Hans udvikling er rigtig stejl i øjeblikket. Han har fået en fortjent plads i truppen. Han gør det rigtig godt. 

Som Tipsbladet tidligere har kunne berette, er det dog ikke sikkert, at FC København giver Chiakha og de øvrige af klubbens spillere lov til at tage med til Nordirland. 

Eskesen forsikrer dog om, at der findes mange gode alternativer, hvis klubberne ikke vil frigive alle deres unge spillere. 

- Der er jo mange ting, som vi ikke ved, i forhold til klubbernes puslespil. Der kan jo ske mange ting - især under transfervinduet. Vi har jo altid kun lige to-tre træninger, før vi tager af sted. Vi har en dyb og stærk trup af spillere, der kan udtages, hvis der er nogen, der ikke kommer med. Vi er vant til, at der kan komme udskiftninger. Det er vi gearet til.

Bliver I skuffet, hvis FCK melder ud, at der er nogle spillere, de ikke vil frigive?

- Nej, det er betingelserne. Det er klubberne, der har råderet på spillerne. Det er de vilkår, vi har. Så spiller vi med de spillere, som nu engang kommer med.

Men har du en mavefornemmelse omkring, at de kan komme med? Du udtager vel ikke 20 spillere, hvor det hele er oppe i luften?

- Vi har jo snakket med klubberne omkring det. Så grunden til, at de er udtaget, er jo, at der er en sandsynlighed for, at de kan komme med. Ellers havde vi udtaget nogle andre. Når Adam Daghim ikke er med fra Red Bull Salzburg, så er det fordi, at vi ikke har fået lov at udtage ham. Vi har ikke udtaget nogen, som vi ikke tror har en chance for at komme med, afslutter den danske træner.

Eskesen oplyser desuden, at det samme er tilfældet med Tobias Slotsager, der ikke er med i truppen, da OB har valgt at holde ham hjemme forud for sæsonen i NordicBet Ligaen. 

Foto: Alamy

Og hvad kan det unge danske mandskab så tillade sig at stikke snuden op efter?

For Morten Eskesen er der særligt ét mål, der fylder. 

- De fem bedste hold ryger til VM i Chile. Et af de store mål er at komme videre fra puljen som nummer et eller to. Så er vi kvalificeret. Så i første omgang skal vi videre fra puljen, fortæller han. 

Og det bliver da også noget af en opgave at komme videre fra gruppen, hvor man skal møde store nationer som Frankrig, Spanien og Tyrkiet.