Video : Tipsbladet
Landshold

DBU indrømmer: Skal være bedre til at svare medier

DBU's arbejde med pressen får nu en opdatering.

Selvom Danmark er klar til EM-slutrunden til sommer i Tyskland, så er alt ikke fryd og gammen. Det er også noget, som det danske fodboldforbund DBU må erkende.

I en offentlig orientering fra forbundets bestyrelse bliver der peget på, at der via analyser bliver peget på, at der er udfordringer med hvordan man står i den offentlige opinion på en række områder.

Det gælder blandt andet på diversitet og bæredygtighed, fortælles det. Der er dog også mere.

- Samtidig giver analyserne et godt indblik i, at DBU skal være endnu bedre til at svare og håndtere kritiske historier i medierne, skriver DBU-bestyrelsen.

 Senest har der også været kritik af formand Jesper Møller, hvor han bliver anklaget for at have en arrogant strudseteknik i sin ageren.

DBU-toppen har derfor været på et seminarie, hvor man har besluttet at opdatere principperne for presse, så DBU svarer hurtigere og så ofte som muligt.

Derudover vil der være en lancering af en række såkaldte 'positionspapirer' med fakta og holdninger fra DBU i sager, som handler om VM-værtsskaber, kunstgræs og ejerskaber i dansk fodbold. De vil blive offentliggjort på DBU's hjemmeside.

Det er desuden et tema, som vil blive fulgt op til februar, hvor man også vil drøfte en samlet kommunikationsplan for de kommende par år.

I analysen bliver der dog også peget på, at DBU's omdømme står rigtig godt, når det handler om børn, ansvarlighed og generelt omdømme.

I forbindelse med arbejdet med pressen, så har landstræner Kasper Hjulmand senest selv langet ud efter journalister. Læs mere om det her.