Video : Tipsbladet
Landshold

Det er helt surrealistisk for Brøndby-stjerne

Jacob Rasmussen blev noget overraskende udtaget til det danske landshold efter Andreas Christensens skade, og det sætter Brøndby-stjernen nu ord på.

HELSINGØR (Tipsbladet): Er der én landsholdsspiller, som går og smiler mere end de andre disse dage i lejren på Hotel Marienlyst, så er det Jacob Rasmussen.

Brøndby-stjernen blev ganske overraskende udtaget til det danske landshold mandag, og det har været nogle hæsblæsende timer for Jacob Rasmussen, der i en alder af 26 nu potentielt kan få landsholdsdebut mod enten Schweiz eller Færøerne, som landsholdet møder i de to kommende testkampe.

Jeg er bevidst om mine egne kvaliteter, og jeg synes jo også, jeg er en okay spiller.

Jacob Rasmussen
Brøndby IF

Jacob Rasmussen er kendt for at være ganske karismatisk og give en del af sig selv, når han taler med medier, og tirsdagens presseseance på Hotel Marienlyst var ingen undtagelse, da han med et stort smil satte sig i lænestolen, ganske tilfreds med situationen. 

- Det er lidt en surrealistisk følelse, når det sker i øjeblikket. I og med truppen var udtaget, var det ikke rigtig noget, jeg havde regnet med. Så det var lidt et væld af følelser, der kom lige pludselig: stolthed, en masse glæde og det at være spændt generelt, forklarer han, inden han bliver konkret på, hvordan udtagelsen egentlig opstod. 

- Jeg sidder ude i klubben. Vi har træning dagen efter kamp (mandag, red.) og laver lidt ting, man nu laver. Så kommer Jesper ind med telefonen og siger ”tag lige den her”. Så må jeg hellere tage den. Det var Kasper (Hjulmand, red.), der ringede. Han havde prøvet at få fat i mig på min telefon, men den havde jeg ikke lige liggende. Så det kom ad andre veje, men det gik det hele, siger Jacob Rasmussen.

Måtte aflyse weekendtur
Det gik rimelig hurtigt det hele. Og som Jacob Rasmussen selv siger, så "var han lige rundt om hjørnet alligevel". Selv om det bestemt ikke er hverdagskost, at Superliga-spillere bliver udtaget til landsholdet, er det dog ikke sådan, at Jacob Rasmussen er ved at falde ned ad stolen af overraskelse over, at han nu er i samme selskab som eksempelvis Christian Eriksen, Pierre-Emile Højbjerg og Simon Kjær.

- Det er et skulderklap til mig. Jeg er bevidst om mine egne kvaliteter, og jeg synes jo også, jeg er en okay spiller. Det er noget, jeg er glad for. Jeg ved ikke, om jeg er decideret overrasket, men det er noget, man altid går og håber på.

Alligevel havde Jacob Rasmussen lidt svært ved at sove i går, da hovedet ramte puden.

- Jeg ved ikke, om jeg havde regnet med det, men det var helt sikkert noget, jeg havde håbet på. Jeg vidste jo godt, da jeg tog til Brøndby, at hvis vi kan få stablet en god sæson på benene, at jeg spiller en masse og vi spiller godt, så er der helt sikkert mulighed. Men det var ikke noget, jeg havde regnet med overhovedet.

Eftersom Jacob Rasmussen ikke var udtaget i første omgang, og Brøndby har friweekend den kommende weekend, så har udtagelsen også betydet, at han har måtte aflyse en kærestur til Budapest. 

- Vi skulle afsted os to, men jeg føler, det er en lovlig undskyldning, slutter han med et grin. 

Så må tiden vise, om han får sine første minutter som A-landsholdsspiller enten i Parken, når Danmark lørdag møder Schweiz, eller på sin vanlige hjemmebane på Brøndby Stadion i testkampen mod Færøerne om en uge.